Fire store innen idrett går sammen for å gi et godt idrettstilbud i høstferien. Da arrangeres idrettsskole hvor deltakerne skal få holde på med mye forskjellig.

Tekst: Tore Myrberg

Det er Risør Håndballklubb, Risør Fotballklubb, Risør Innebandyklubb og friidrettsgruppa i Risør Idrettslag som har gått sammen om opplegget. På «Gøyale idrettsdager i Risør» skal ungene få teste ut mye forskjellig.

– Vi ønsker å senke terskelen for å delta på en aktivitet, så her skal alle få prøve alt, forteller Kjersti Kjelstad i Risør Håndballklubb.

Vil nå mange

Det hele skjer over tre dager i høstferien, mandag til onsdag, og er et tilbud til barn i alderen 6 – 13 år. Og det legges vekt på at dette skal være gøyalt.

– Her trenger man ikke forkunnskaper, men samtidig skal det også være et tilbud til de som er mer erfarne innen sine idretter.

Nettopp det med at man skal få prøve seg i mange forskjellige idretter, gjør at Kjelstad har et håp om at man kan få med flere barn på idrettstilbudene i kommunen også etter høstferien.

– Målet vårt er todelt. Vi ønsker både å skape en aktivitet i høstferien og forhåpentlig få med flere unger inn i idretten også videre, sier hun.

Vesentlig med lav pris

Med et mål om å nå flest mulig, har man også valgt å legge prisen så lav som mulig. 500 kroner koster det for de som vil være med.

– Det er lavere enn det for eksempel fotball- og håndballskolen har tatt tidligere. Pengene skal dekke inn kostnadene, så her er det ingen som har som mål å tjene penger.

Og det er ikke satt noen grense på hvor mange unger man kan ta med på «Gøyale idrettsdager i Risør».

– Vi har god plass når ungene skal fordeles i både hall og ute, så vi kan ta i mot mange, avslutter Kjersti Kjelstad.

Påmeldingen skjer på hjemmesidene til Risør Håndballklubb, og vil være på plass neste helg.