Et skolebesøk til den lokale næringshagen skal gi elever ved Risør videregående skole ideer om hva de kan starte av elevbedrifter.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Fredag denne uken tok en stor gruppe elever turen ned til Sørlandsporten Næringshage. En tur med klare hensikter.

– Vi ønsker at de skal få et bilde av det lokale næringslivet. I tillegg får de kunnskap om hva de holder på med i Sørlandsporten Næringshage, forteller lærer Line Stebekk ved Risør videregående skole.

Til inspirasjon

For elevene er det mye nyttig informasjon i det som skal være en kreativ prosess på veien til egen elevbedrift.

– Alle her skal starte opp med elevbedrift så fort som mulig. Derfor håper vi dette besøket gir innblikk i hva som finnes lokalt. I tillegg ønsker vi at besøket skalinspirere til å få fram egne idéer, sier Stebekk.

I næringshagen var det daglig leder Michel Esnault som tok i mot klassen fra videregående.

– Vi har jo hatt en del med elevbedrifter å gjøre, og har også hatt elevbedrifter som har brukt næringshagen som kontor gjennom et samarbeid med en lokal bank, sier Esnault.

Lærer om oppstart

Han synes det er positivt at Risør videregående skole benytter den lokale kompetansen til å videreføre lærdom til elevene.

– I tillegg til at de får vite hva vi holder på med og hvordan vi bistår bedrifter i østregionen, får de også vite mer om det å starte en bedrift, sier Michel Esnault.

I løpet av kort tid vil det nok komme fram hva slags ideer elevene kommer opp med dette skoleåret. Tanken med elevbedrift er at skoleelever i videregående skole skal lære seg hele prosessen rundt det å starte, drive og avvikle en bedrift.

Trykk her for å lese mer om konseptet elevbedrift og ungt entreprenørskap.

Trykk her for å lese mer om Sørlandsporten Næringshage

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny