Knut Riisnæs Kvartett spiller på Risør Hotel. Foto: Francesco Saggio

Risør Jazzklubb har et tett program denne måneden, og allerede fredag er det klart for ny konsert på Risør Hotel når Knut Riisnæs Kvartett kommer på besøk.

Tekst: Tore Myrberg

Som vanlig er er den lokale jazzklubben i Risør med på lista over steder Sør-norsk Jazzsenter sender ut artister til. Dette gjør at man har mulighet til å presentere musikere som vanligvis nok ville blitt for kostbare for en jazzklubb å ta kostnadene for.

– Knut Riisnæs er en av de ledende saksofonister og har figurert i en rekke av egne band opp gjennom årene. I tillegg har han selvfølgelig hatt dyp medvirkning i andre musikeres prosjekter. Han har gitt ut fem album i sitt eget navn, mottatt to Spellemannspriser og Buddyprisen, som er den høyeste utmerkelsen i norsk jazz, forteller Martin Aanonsen i Risør Jazzklubb.

Aanonsen mener man fredag får muligheten til å høre noen av de fremste musikerne på den norske jazzscenen.

– Med seg til Risør har Riisnæs tre veldig dyktige musikere i Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass og Tom Olstad på trommer. Sammen med Knut Riisnæs utgjør de en særdeles samspilt enhet som stortrives i dette bandets musikalske univers, sier Aanonsen.