Om sommeren i år har vært forholdsvis laber, så ser høsten ut til å bli en aktiv tid for Wieger og Sverre på Risør Akvarium.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Med den varme og fine sommeren vi har hatt i år var aktiviteten innendørs hos Risør Akvarium vært noe laber. Men, med høstregnet tar det hele seg opp.

– Denne sommeren har vært dårligere enn vi håpet på. Men, det er vel ikke noe annet å forvente. Folk heller vil ligge å dra seg på svabergene i solsteika enn å holde på med inneaktiviteter når temperaturen er over 30 grader, sier Wieger van Brunschot.

Ryddeaksjonen fortsetter

Suksessen med ryddeaksjonen fortsetter denne høsten. Risør Undervannsklubb er med på laget, så det skal ryddes både over og under vann.

– Vi fortsetter med ryddeaksjonen vår, og 22. september er det rydding av skjærgården. Så langt har vi vært veldig fornøyd med ryddeaksjonen, så vi håper det blir like bra denne gangen også.

Høsten aksjon blir organisert slik at de som er med skal slippe å ta med seg søpla helt inn til byen.

– Dykkerklubben vil plassere ut oppsamlingpunkter på forskjellige steder rundt i skjærgården. Da blir det lettere for dem som er med og rydder.

Akvariets nye båt

En liten nyhet ved Risør Akvarium, er at man nå har lettere tilgang til å komme seg ut på sjøen. Tidligere har akvariet lånt båter fra gang til gang, men nå har de fått lånt en båt som de kan bruke hele tiden.

– Per-Erik Schulze har har vært så snill at han har latt oss få låne en båt på heltid. Dette er en båt som passer perfekt for vårt formål. Passe stor og rask nok til vårt bruk.

Akvariet låner også ut båten videre til andre lag, foreninger og skoler.

– Risør videregående skole skal for eksempel låne båten vår denne onsdagen. Det er veldig gøy att vi har fått en båt som vi kan låne bort til andre med marine prosjekter, avslutter daglig leder Wieger van Brunschot.