I mars valgte Morten Røed å starte eget vaktmesterfirma. I sommer har det vært masse arbeid, men har er spent på hvordan vinteren vil gå.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Morten har så langt kun brukt Facebook til markedsføring. Det har funket bra, og han har fått mange flere forespørsler om arbeid enn det han hadde forventet.

– Det er jo en greit å være sin egen sjef, men det blir jo jobbing til alle døgnets tider, sier Morten Røed.

Prøve noe nytt

Å starte for seg selv er noe Morten har tenkt på en stund. Han har vært ansatt i RSM i 11 år nå, så han følte det var på tide å starte med noe nytt.

– Jeg er fortsatt ansatt hos RSM, men valgte å søke om å gå ned i stilling for å rekke det arbeidet jeg har tatt på meg, sier Morten.

Hjelper med det meste

Det er ikke lite Røed Multiservice kan hjelpe deg med. Morten har mye kompetanse og vil kunne ta på seg en stor variasjon av arbeidsoppgaver.

– Jeg har fagbrev som platearbeider og sertifikat som sveiser. Og er det noe jeg står fast på så har jeg folk jeg kan spør om hjelp fra, sier Morten.

 Må satse på snømåking

I sommer har det ikke vært noe problem for Røed Multiservice å få nok arbeid. Det har vært mye maling og søppelrydding, men om vinteren blir jo noen av arbeidsoppgavene mer utfordrende.

– På sommertid er det masse forespørsler om maling, oppussing, rydding ute og andre ting. Til vinteren får jeg jo satse på at jeg klarer å få tak i noe oppussing inne, snømåking og sånt, sier Morten.

Jobber utenfor Risør

Han kjører gjerne ut av Risør for å ta jobber. Så langt har han hatt arbeid både i Gjerstad og Vegårshei, men tilbyr også å kjøre lengre.

– Så lenge kunden betaler så er jeg villig til å flytte på meg. Skal jeg langt av gårde så har jeg en tillegg på prisen på 15% i reisetillegg, sier Morten.

Samarbeid med andre firmaer

For Morten er det viktig å kunne ha en god tone med de andre vaktmesterfirmaene i byen. Han er klar på at han ikke har startet selv for å ta vekk jobber fra noen andre.

– Jeg vil si til de andre vaktmesterfirmaene og altmuligfirmaene at er det behov for at man trenger hjelp fra hverandre, så er ihvertfall jeg villig til å samarbeide, avslutter Morten Røed.