Hele 30 norske og 42 innvandrere ble med da Risør Frikirke dro på weekend til Fjelltun leirsted nær Gautefall. Det ble en tur med glede i sentrum.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Det var ikke de beste værmeldingene den store gjengen tok med seg på leir, men heldigvis var det også oppholdsvær i perioder.

– Vi fikk opphold på lørdag formiddag. Da fikk vi hatt litt uteaktiviteter og det var godt siden det var mange barn med, forteller pastor Else Birgit Bergem Strand i Risør Frikirke.

Sjekk bildeserien fra turen her:

Godt fellesskap

Hun sier denne typen turer gir gode muligheter til å bli kjent med hverandre. Spesielt siden alle må bidra til fellesskapet.

– Leirstedet er ubemannet, så her var alle med å lage måltider, vaske opp og rydde. Det ble gode arbeidsfellesskap rundt kjøkkentjenesten. Den gode samtalen er noe av det som preget weekenden. Vi fikk bli kjent med hverandre og fikk tid i lag.

Mange av familiene som ble med har blitt invitert på «Møteplassen» i Frikirka.

– Sist vi var sammen der, fikk vi høre om Id feiringen, historien bak feiringen, og vi fikk smake på mat tilknyttet høytiden. På weekenden ble det delt historier fra den kristne tro. Det å ha kunnskap om hverandres tro er viktig når det skal bygges fellesskap.

Mye moro

Med mange barn med på turen, ble det selvsagt også lagt vekt på aktiviteter av forskjellig slag.

– Det mange leker og konkurranser. Det var bordtennis, fotballspill, biljard, bordcurlingturnering, tegning, perling, legobygging, duploklosser og et yrende liv. På lørdagskvelden hadde vi underholdningskveld der deltakerne var ansvarlig. Da ble det mye moro. Til slutt ryddet vi gulvet og gav plass til dans som noen av syrerne dro oss med på. Da satt latteren løst, sier Bergem Strand.

Temaet for weekenden var glede, noe pastoren selv innledet om. Hun snakket om hvor mange følelser vi mennesker kan ha på en gang. Selv var hun både glad og litt engstelig for å dra på weekend. Hva om ikke alle likte seg og hadde det bra? Hun snakket om hvordan det kan være vanskelig å finne gleden og hvor viktig det er at vi hjelper hverandre med det.

– Utfordringen for weekenden ble: «å spre glede». Det ble virkelig gjort. Søndag avsluttet vi med å stå i en ring rundt spisebordet i matsalen med hvert vårt telys. Så tenkte vi lysene for hverandre og satte dem i et stort hjerte.  Ulike land, ulik tro, ulik alder… som mennesker hører vi sammen. Så sang vi: «Jeg blir så glad når jeg ser deg.» Det var sterkt å få være med på. Det var mange som takket hverandre varmt og hjertelig for denne helgen vi fikk dele med hverandre, avslutter Else Birgit Bergem Strand.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
atletixny
elektro
spnh-profilann