Interessen for å høre Morten P. Røvik lære bort om «Getting Things Done» i Risør er stor. Kort tid etter forrige kurs er påmeldingslistene i ferd med å fylles.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er Anna Stina Næss som gjennom sitt firma Kultnaess står for det praktiske arrangementet når «Getting Things Done» er tilbake i Risør 9. oktober. Forrige gang Røvik var i Risør ble kurset fulltegnet.

– Vi merker at interessen er stor, men også at det er en del som sitter på gjerdet og vurderer om de skal melde seg på. Så langt har vi 14 påmeldte, og det er plass til 25. Forrige gang merket vi at det kom mange påmeldinger mot slutten, sier Næss til iRisør.no.

Håndtere informasjonsflyt

I utgangspunktet må det være påmeldt minst 15 deltakere for at det hele skal gjennomføres, men siden påmeldingsfristen først er 25. september er man i rute.

– Jeg tror det kommer til å bli fullt denne gangen også. Ikke minst fordi tilbakemeldingene fra det første kurset er så gode. I etterkant har jeg snakket med de som deltok, og en sier han raskt kom ned i null eposter på vent i innboksen. En annen at han ikke var kommet skikkelig i gang, men at han likevel ser at dette fungerer.

Næss sier innholdet i kurset kan oppsummeres i å lære om hvordan man kan håndtere informasjonsflyten som hele tiden kommer. Og det selv om det er mange forstyrrende elementer.

– Folk snakker om at kurset koster penger, og ja det gjør det. Men, så kommer også Nordens dyktigste foredragsholder i emnet, så vi snakker om høy kvalitet. Og vi får tilbakemeldinger fra bedrifter om at dette gir mer fokuserte medarbeidere som leverer på tiden. Det hele handler om å bli mer produktive.

Gratis oppfølging

En ting Anna Stina Næss er ekstra godt fornøyd med, er at det nå også skal gis et tilbud om oppfølging til de som har gått kurset.

– Både Røvik og jeg ønsker at kurset skal ha en langtidseffekt. Derfor setter vi opp fire kvelder med gratis oppfølging for de som har hatt kurset. Den første kvelden blir rett i etterkant av kurset 9. oktober.

På de kveldene blir det webinar, hvor Næss er tilstede som vertinne, og hvor man bruker videoer av sertifiserte foredragsholdere som utgangspunkt.

– Personlig gjør jeg dette fordi jeg mener «Getting Things Done» er en viktig metodikk. Det å vite hva man skal gjøre når, er kunnskap alle trenger. Selv de som allerede får gjort mye, opplever å få gjort enda mer.

Aktivt ute

Som ambassadør for kurset og den som tilrettelegger med alt det praktiske, har Næss allerede vært på en del bedriftsbesøk for å fortelle om mulighetene.

– Alle bedrifter har godt av å ha mer fokuserte medarbeidere som samtidig opplever mindre stress. Så om det er noen bedrifter som ønsker å vite mer før de avgjør om de skal melde seg selv og/eller ansatte på kurset, så må de bare ta kontakt. Jeg kommer gjerne på besøk, avslutter Anna Stina Næss.