NAV i Risør, Gjerstad og Vegårshei er i gang med en ny runde med kurs i personlig økonomi.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Fra Risør er det Mona K. Stray Rambo som er kursholder. Forrige gang Mona holdt kurs hadde hun med seg Janne Øya-Nilsen. Denne gangen stiller alle tre kommunene med kursholdere.

– Dette er tredje kurset vi holder innen emnet personlig økonomi. Dette er et samarbeidsprosjekt hvor Risør, Gjerstad og Vegårshei er likeverdige deltakere. Derfor har vi fått med oss en veileder fra hvert kontor, forteller Rambo.

Gode tilbake meldinger

NAV er avhengig av gode tilbake meldinger og at folk stiller opp på kursene de arrangerer for å kunne fortsette med de.

– Etter forrige kurs fikk vi veldig gode tilbakemeldinger, men det var bare åtte deltagere. Vi håper på flere når vi nå satser på alle tre kommunene.

I tillegg blir det et litt annet oppsett på kurset denne gang enn foregående kurs.

– Av erfaring har vi valgt å dele opp kurset litt annerledes. Tidligere hadde vi tre dager på rappen. Forskjellen nå er at det blir en langdag, fri en dag, en kort dag også fri en hel uke for så å ha en kort dag til slutt. Dette er for det at deltagerne skal ha tid til å hente inn dokumenter til budsjettoppsett og de tingene.

Hvem kan være med

Kurset er mest for de som får ytelser av NAV, men også for andre. Du trenger ikke være kandidat til luksusfellen for å være med.

– Det er ment for de som har kommet i en situasjon med sykmelding eller arbeidsløshet, hvor inntektene har blitt mye lavere enn du vanligvis har.  Da kan tipsene vi gir på kurset være nyttige å ta med seg, før det går for langt og krisen er et faktum.

Når krisen er et faktum har NAV rådgivere som kan hjelpe til. For ikke å komme i den situasjonen har Mona et råd.

– Ikke lukk øynene, åpne posten, ha kontroll. På kurset gir vi de som må få kontrollen tilbake verktøy til å ta grep. Påmelding til kurset må gjøres hos din veileder på NAV. Mandag 8. oktober, torsdag 11.oktober og torsdag 18.oktober, er de dagene kurset er. Så hold av de datoene, avslutter Mona K. Stray Rambo.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny