De fleste kjenner historien om Helga Arntsen og Aktive Fredsreiser. Nå vil Helga se om hun kan få med seg voksne på turen som vanligvis tilbys ungdommene.

Tekst og hovedfoto: Arvid Lunden. Øvrige foto: Aktive Fredsreiser

Helga har i en rekke år hatt med seg ungdommer på tur til Auschwitz. Nå vil hun gjerne ha med seg eldre generasjoner på samme tur.

– Vi har prøvd tidligere, men de siste tre årene har vi ikke gjort det. Denne turen tar utgangspunkt i historien bak nazistenes herjinger under andre verdenskrig, og utrydding av jødene den gang. Dette er en viktig historie vi ikke må glemme, sier Helga Arntsen.

Voksne på tur

Når ungdommen reiser på denne turen, er det ganske hektisk, men veldig minnerik for de fleste. Når Aktive Fredsreiser nå skal reise med voksne, vil turen bli litt mer komfortabel.

– Det kan kanskje bli en del pensjonister som vil reise på denne turen. Så vi har lagt den opp sånn at den ikke er fullt så hektisk som ungdommene sin tur. Vi tar kielfergen begge veier, sånn at både starten og hjemreisen blir rolig og komfortabel.

Denne turen kan man vel kalle «all inclusiv» for her følger både mat, overnatting og reisen i en pakke.

– Vi har med egen reiseleder, og på de forskjellige stedene vi skal besøke har vi guider som vil vise oss rundt og fortelle historier om stedet. Bussen går fra Kristiansand og kan ta med seg passasjerer hele veien inn til Oslo og til kielfergen.

Kambodsja og India

Aktive Fredsreiser tar ikke bare turen til Auschwitz. De har også turer som går lengre. Både Kambodsja og India står på programmet for reiseglade mennesker.

–  Vi drar til Kambodsja allerede i januar for å reise gjennom landet.  Vi besøker Angkor, selve midtpunktet i Khmer-riket. Vi tar inn over oss landets nyere historie med folkemordet og Røde Khmer fra 70-tallet, og vi opplever Kambodsja i dag.

Turen til India er en testtur der det reiser fire representanter fra Aktive Fredsreiser. Om andre har lyst til å bli med er dette mulig.

– Når vi reiser til India er det for å gå i Gandhis fotspor.

For mer informasjon om Aktive Fredsreiser KLIKK HER

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny
spnh-profilann