De innrømmer lett at de ikke har vært gode nok til å rekruttere. Nå tar Prommens Piler grep for å få flere til å kaste dart i Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med «funny games» på mandagskvelder, hvor det hele er litt mindre alvorlig, skal flere lokkes til lokalene i Storgata.

– Mange er redd for hoderegningen man har når det spilles 501. Derfor prøver vi nå med «funny games», hvor det hele er mer slik man spiller på pub. Det blir mer moro og mer sosialt, forteller Bjørn Helge Rostad, som er leder for Prommens Piler.

Bare å møte opp

Dermed kastes det dart to ganger i uke i klubbens lokaler. Onsdagene fortsetter med 501, som er den mer vanlige konkurranseformen.

– Da har vi fast opplegg med turnering. Mandagene med «funny games» blir nok mer uformelt, selv om det kan spilles turnering i de spillene også, sier Olav Bjørndal, nestleder i klubben.

Han sier de som ønsker å prøve, ikke trenger å tenke på annet enn å møte opp litt før klokken 18.30 på mandag.

– Vi stiller med piler til de som ikke har, og håper dette gjør at vi både kan få med flere ungdommer og gjerne flere jenter. Alle er velkommen, sier Bjørndal.

Sosial hobby

Klubben har egne lokaler i Storgata, som de leier av kommunen. Etter at bryggeriplanene som verserte forsvant, virker tilværelsen der mer sikker.

– Det er jo viktig for det sosiale at vi har egne lokaler. Det nytter ikke å ha klubb slik som på Peterhead, da vi trenger flere skiver å spille på, sier Rostad.

I tillegg gjør egne lokaler det hele mer sosialt.

– Sånn vi har det nå er midt i blinken. Bortsett fra at vi trenger å få med flere da, påpeker klubblederen.

Dropper storturneringene

Etter at noen av spillerne ga seg i klubben for ikke så lenge siden, er man nå elleve medlemmer i Prommens Piler. Og for øyeblikket har man redusert en del av den sportslige aktiviteten.

– Ingen av oss er ute på stevner slik det er nå, og vi har heller ikke planer om å arrangere slik som Risør Open. Det er det Risør Dart Klubb som arrangerer framover, forteller Rostad.

Et møte i dartkretsen nylig tilsier imidlertid at man over nyttår nok får på plass mer seriespill igjen mellom de lokale klubbene.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny