Det er ikke mer en litt over en måned til teppet går opp for «Oliver» i Risørhuset. Sverre Aukland råder de som vil ha de beste plassene om å kjøpe billett allerede nå.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De første billettene er allerede solgt til Risør Musikkteaters oppsetning av «Oliver». Og det er selvsagt premieren lørdag 10. november som de ivrigste sikrer seg billett til.

– Vår erfaring er at det er premieren og den siste forstillingen som blir først utsolgt. Det som er litt spesielt i år, er at premieren er på en lørdag, forteller Sverre Aukland, som er en av instruktørene.

To strenge herremenn…

Trenger godt salg

Dette er ikke første gangen musikkteateret setter opp dette stykket. Likevel burde en klassiker som «Oliver» gi et godt billettsalg.

– Det er en stor og kostbar produksjon, så vi må selge mange billetter. Samtidig vet vi ikke helt hvor «break-even» er i forhold til antall. Det viktigste er imidlertid at jeg synes dette er en innmari fin musikal. Både i forhold til musikk og at det er et innhold som er aktuelt, sier Aukland.

Siden man har premieren en ukedag senere enn vanlig, har man gått for to forestillinger den første søndagen. Dette tror instruktøren blir godt tatt i mot hos mange.

– Det å ha noen forestillinger litt tidligere på dagen gjør at det passer bedre for de som har mindre barn. Det er noe å tenke på for familier som skal kjøpe billetter.

Teaterøvelser er samtidig kretsmesterskap i venting.

Alvoret i gang

En god måned før det braker løs, er det imidlertid fortsatt mye som skal på plass. Øvelsene er intensive for både små og store.

– Det er sånn med slike forestillinger at man ikke må være for tidlig ute heller. Da blir det fort litt kjedelig, så siste uka er alltid viktigst. Men, det strammer seg til nå, noe ungene nok merker mest. Vi har jo 24 unger som skal være med.

Også for Sverre Aukland ble det plutselig litt mer som skulle på plass en vanlig. Han ble plutselig det man i idretten ville kalt «spillende trenere».

– En rolle som Joakim Arntzen skulle spilt ble ledig fordi han kom inn på teaterskole i Tvedestrand. Det er jo veldig hyggelig at han kom inn der, men de to timeplanene passet ikke sammen. Så da måtte jeg steppe inn. Det er al right, men litt hektisk til tider.

Det meste av kostymer var på under mandagens øvelse.