Foto: Christian Stejskal

Folkeakademiet i Risør har fått på plass et spennende arrangement når Christian Stejskal mandag kveld besøker byen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Christian Stejskal

Stejskal presenterer multiforestillingen «Mitt Nabolag», hvor han forteller om dobbeltlivet mellom sitt hjem blant søppelarbeiderne og sitt arbeide som fiolinist i orkesteret ved Operaen i Kairo. Arne Juell Myklebust i Folkeakademiet Risør ser fram mot besøket.

– Jeg er nok like spent som mange andre, siden Stejskal er en relativt ukjent kunstner som er invitert av oss gjennom folkeakadrmiet i Agder, sier Juell Myklebust til iRisør.no.

Passer for alle

Ved bruk av fortellinger, fotografier, video-vignetter, arabisk musikk og koptiske sanger spilt på fiolin, tar Christian Stejskal publikum med på en reise gjennom livet til syv forskjellige menneskeskjebner i Kairos søppelområder – deres gleder og personlige prøvelser, tragedier og livets små triumfer.

– Vi valgte han ut fordi hans engasjement imponerer, både musikalsk og menneskelig og minst som en reporter fra noen som sjelden nevnes, nemlig de fattige.

Arne Juell Myklebust mener dette er et arrangement som fortjener at folk setter av en mandagskveld til å lære litt mer om en verden og en fattigdom de fleste av oss vet lite om.

– Denne forestillingen i Dikken, burde passe for de fleste aldersgrupper.

 

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
spnh-profilann
elektro
atletixny