Gleder seg til en litt annerledes konsert

I helgen vil Risør Skolemusikorps, sammen med Frioms.org, holde en litt annerledes konsert på Risørhuset. Dette gleder dirigent Eirik Dørsdal seg til.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Denne konserten blir ingen vanlig korps-konsert da Skolemusikkorpset får med seg jazztrioen, Frioms.org, fra Arendal.

– Dette er en ren improviserende trio som jobber med improvisert musikk. Så det vil jo bli veldig annerledes forhold til det korpset er vandt med til vanlig, sier Eirik Dørsdal.

Jazztrioen fra Arendal består av tre menn som er profesjonelle musikere. At de holder på med improvisert musikk betyr at de ser vekk i fra notene, og lager opp musikken underveis.

– I Frioms har vi Tom Rudi Torjussen som har vært en del i Risør og spilt på blant annet Jazzklubben. Han spiller på trommer og perkusjon. Også har vi Lars Andreas Haug som er en kjempeflott tubaist, og en aktiv musiker i mange forskjellige band. Og tredjemann er Arild Nyborg som spiller perkusjon og trommer, sier dirigenten.

God blanding

Lørdagens konsert vil bli en tredelt konsert med både spilling fra korpset, Frioms.org og begge sammen. Dette tror Eirik kan bli nytt og spennende.

– For de som er interessert i jazz og improviserende musikk så er jo dette en veldig fin mulighet. Alle de tre fra Arendal er profesjonelle og flotte musikere, så det skal bli gøy når både korpset og Frioms.org skal spille sammen i den tredje delen, sier Eirik Dørsdal.

Gøy konsert

Eirik tror at denne konserten vil bli en veldig gøy opplevelse for både de som spiller, og for de som skal høre på.

– Frioms.org kommer også til å spille der de bruker mange forskjellige ting. Ikke bare trommer, men for eksempel at de slår på stoler eller forskjellige bordplater. Så dette vil nok være gøy og interessant for veldig mange, sier Eirik Dørsdal.

Fire år i korpset

To av de som er klare for konsert er Tobias Thørring Christensen og Mathias Andersen Lund (13). Begge guttene har gått i korpset i litt over fire år, og trives med det.

– Det er gøy å spille og være med venner. Og sånn som i dag så var det gøy at det var noen fra Tvedestrand her, som også skal være med på konserten, sier Mathias som spiller kornett.

Tidligere har guttene vært med å spille på rundt ti konserter. Nå gleder de begge seg til å holde ny konsert til helgen.

– Jeg håper på at det blir bra, også får jeg satse på at vi får til å spille riktig, sier Mathias.

Siden det å spille feil under øvelser og konserter kan nemlig være litt pinlig. Tobias er klar på hvor det er verst å spille feil.

– Under konsertene så er det så mye lyder at det er vanskelig å legge merke til feil. Det er derfor egentlig bedre å spille feil på konserten en å spille feil her på øving da man lettere hører det, sier Tobias som spiller klarinett.

Håper på stort publikum

En stor del av å gå i korpset er jo nettopp det å få vist frem det man øver på. Dette ser guttene frem til.

– Det er veldig gøy når det kommer mange folk for å høre på oss. Da er det gøy å vise frem det vi har øvd på, avslutter Mathias Andersen Lund.

 

 

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro