Underholderduoen Stine Solberg Løvdal og Peter Wemö har flere strenger å spille på. Nå spiller de Cornelis ballader og besøker Risør Hotel.

Tekst: Arvid Lunden

Alle kjenner til Cornelis Vreeswijk sine ballader og hans tekster. Hans engasjement for de «små» i samfunnet var klart og kjærlighet i teksten så direkte.

I kveld besøker Stine Solberg Løvdal og Peter Wemö Risør hotel for å hylle og minne ham med mange av de mest ønskede, elskede og tolkede viser blant dem nettopp Cornelis Ballader.

Oppvekst ved havet

Peter Wemö er en tradisjonsbærer innen svenske og nordisk vise sang. Med røtter i svensk jord og oppvekst bare et steinkast fra havet. Peter er oppflasket på Taube, Adolphson og Vreeswijk, som igjen har satt i spor i hans egne musikk.

Stine Solberg Løvdal er en erfaren sanger som er mest kjent som en av pigene i Grunnesund Pigekor. Sammen utgjør de en habil underholderduo med mange strenger å spille på.

Spiller på hotellet

I kveld klokken 21 entrer de senen på Risør hotel, for å trollbinde oss med Cornelis ballader. Å høre dem tolke Cornelis på sin måte og med sin egne stemmeprakt.

Å høre Cornelis spesielle og direkte måte å skrive på, tekster som «kryper under huden» på alle som hører hans ballader.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
spnh-profilann
atletixny