Næringssjef Bård Vestøl Birkedal i Risør kommune.

Næringssjefen i Risør håper på godt frammøte fra lokalt næringsliv når det om en drøy uke holdes frokostmøte om nye E18 forbi Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Risør og Gjerstad har gått sammen om frokostmøtet onsdag 24. oktober. Her ønsker både de politiske og administrative ledelsene i de to kommunene å få næringslivet i tale. Derfor er det hele lagt til IMS i Molandsveien på Akland, slik at det er enkelt for flere å kunne delta.

– I tillegg til Risør og Gjerstad, er også næringslivet i Tvedestrand og Vegårshei velkommen på møtet. Før helgen var det et sted mellom 15 og 20 fra næringslivet. Vi ser gjerne at det kommer flere, sier Bård Vestøl Birkedal til iRisør.no.

Må forstå mulighetene

Næringssjefen mener mange bedrifter i østregionen vil bli påvirket av en nye E18. Vestøl Birkedal understreker derfor at det er viktig å forstå mulighetene som åpner seg.

– Vi må avvæpne bekymringene som er der ute. For dette er veldig bra for regionen, samtidig som det også er utfordringer med det hele. Vi har satt av en time til møtet, og skal både informere litt, men først og fremst lytte og svare på spørsmål.

Næringssjefen i Risør er klar på at en utbygging vil betyr mye for næringslivet i framtiden.

– En ting er de som er berørt i forhold til areal. Som trenger den tette beliggenheten til E18. Men, det handler også om de mulighetene man får med et felles arbeidsmarked. Slik som bedre muligheter til å tiltrekke seg kompetanse for kunnskapsbedriftene.

Samme dag som styremøtet

Tilfeldighetene gjør at de som kommer på frokostmøtet får en unik mulighet til å gi ordførerne i Risør og Gjerstad innspill tett opp mot styremøtet i det interkommunale plansamarbeidet for nye E18.

– Dette er bare et par timer før det utsatte styremøte. Jeg håper ting er avklart på forhånd slik at dette ikke blir en diskusjon om østre eller vestre alternativ.

Av hensyn til maten, ber han de som ønsker å være med på frokostmøte om å melde seg på til enten ham eller næringssjef Ole Andreas Sandberg i Gjerstad kommune.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny
spnh-profilann