Hope IL er et idrettslag som holder til på Hope. Idrettslaget er for alle som ønsker å bli med, og de har et bredt utvalg med aktiviteter.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Det er Trine Jacobsen som er leder i Hope IL. Hun liker å ha ting å holde på med, og liker å kunne være med på å få ting til å skje.

– Nå har jeg jo tre relativt små unger selv, også var jeg jo alltid tilstede der det skjedde allikevel. Så som leder kan jeg være med på å la flere ting skje, sier Trine Jacobsen.

Bredt utvalg

Hos Hope Idrettslag er det ikke kun en idrett det går i, her er det godt utvalg. De tilbyr barneidrett, orientering, volleyball, løping og egentlig det meste så lenge det er etterspørsel.

– Vi holder jo oftest til i gymsalen på Hope. Så, så lenge det er mulighet for å gjøre idretten det er etterspørsel for, så starter vi med den, sier Trine.

En av idrettene er dametrimmen, som oftest går ut på å spille innebandy i gymsalen. Der er det lavterskel og mye moro.

– Det er masse latter og det er kjempemoro. Jeg syntes vi har blitt ganske gode nå også. Vi prøver å få til litt skuddtrening og sentring på starten, også er det kamp og bånn gass etter det. Vi har hatt et veldig godt oppmøte på disse dagene, sier Trine.

Bilde fra damtrimmen en søndag ettermiddag. Foto: Hope IL

Åpent for alle

Av de over 200 medlemmene Hope IL har er det mange utenfor bygda. Det er nemlig en del medlemmer fra andre deler av landet, noe tennisbanen kan være en medvirkende årsak til.

– Hvem som helst kan jo være med. Målgruppen er egentlig alle, så det er for alle aldre og alle er velkomne, sier Trine.

Lite med ungdom

Av alle medlemmene er det mange unger og flere eldre, ungdommer derimot er det ikke mange av. Trine er ikke sikker på hvorfor det er sånn, men hun syntes det er vanskelig å få de med.

– Vi har prøvd å gjøre noe mer, men det er vanskelig. Det er jo ungdom det er viktig å få med, sier Trine.

Svømming

Som en del av barnetrimmen har Hope IL nå fått bruke svømmehallen i Risør. Dette er første året idrettslaget har gjort dette, og så langt er det blitt tatt godt i mot.

– Svømmingen har vi fått inn nå for å variere barnetrimmen, og for å prøve å få hele familien til å bli engasjert og bli med. De to første gangene har det vært i overkant av 30 medlemmer, noe vi er veldig fornøyd med, sier Trine.

Sosialt og hyggelig

For Trine og medlemmene i Hope IL er det viktig at det skal være gøy og hyggelig å bli med på trening. Så dette kan være en fin mulighet til å komme i form på en gøy måte.

– Det er jo sosialt og hyggelig å treffe andre, og man gjør det jo selvfølgelig også for treningen. Det er mange som er hos oss med mål om å komme i bedre form, sier Trine.

Få barna i aktivitet

– Start tidlig med å ta barna på aktiviteter, det kan også bli gøy for dere voksne å bli med, avslutter Trine Jacobsen.