Fra venstre: Bernhard Arntsen, Georg Torjusen, Emil Halvorsen, Niclas Halvorsen og Frode Antonsen.

Det var en godt representert nyoppstartet Risørklubb som tok turen til sørlandsturnering i hurtigsjakk i Grimstad lørdag.

Til tross for at klubben fortsatt er ganske fersk, klarte flere å hevde seg i en turnering som holdt generell høy standard. Det var svært nære at Risør gikk av med seieren.

Leder i Risør sjakklubb, Frode Antonsen, var Risørs beste spiller og fikk en svært god 2. plass av over 30 deltagere. Georg Torjussen fikk en solid 5.plass.

Barn og ungdom

Det var egen turnering for barn og ungdom. Av juniorspillere var det bare Emil Halvorsen som var med fra Risør. Han var bare noen poeng fra pallplassering.

Emil syntes det var stort stas å være med på turnering og håper at Risør sjakklubb nå kan få flere barn og ungdommer som er interessert i sjakk. Det håper også faren, Niclas Halvorsen.

– Til informasjon er det sjakk på Risør Ungdomsskole hver torsdag fra 18.00. Videre i høst og på nyåret vil det være nybegynnerkurs i klubben. Man kan finne mer informasjon om dette på sjakklubbens Facebook sier han.

VM-sending

Sjakkentusiast Bernhard Arntsen var fornøyd, selv om han selv mener at det resultatmessig kunne gått bedre. Med et smil fortalte han til iRisør at han nå skal følge nøye med på sendingene når VM i sjakk starer neste uke og kanskje lære noe der.

Han kunne også fortelle at klubben skal ha et arrangement i november hvor man treffes på kafé for å se en VM-kamp i fellesskap.

— Dette kan bli både sosialt og lærerikt, sier Arntsen.

Ny stormester?

Niclas Halvorsen synes det er hyggelig at sjakkmiljøet i Risør nå begynner å blomstre.

– Sjakk er noe som passer for alle aldre. Når sjakklubben starter med nybegynnerkurs, vil Risør kanskje få Norges neste stormester, sier han med et smil.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
spnh-profilann
elektro