Den store kinodagen startet på verst mulig måte da barnefilmen «Kutoppen» ble satt opp i feil sal. Dermed måtte mange gå skuffet hjem.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto: Marcus Aanonsen

For da små barneføtter og medfølgende voksne ankom Risør kino, var det bare 56 plasser tilgjengelig. Det var på langt nær nok til å få alle de som ønsket det ned på et sete.

– Ja, Kutoppen gikk dessverre i liten sal, og det var et leit feilgrep. Men, når det var kjøpt billett til visningen, kunne ikke salene omrokkeres. Det var dessverre noen som måtte gå skuffa hjem, og det er alltid veldig kjedelig – for alle, sier kinosjef Elen Lauvhjell.

Legger seg «paddeflat»

Hun har stor forståelse for at det skapte frustrasjon blant de som ikke kom inn.

– Vi vil derfor prøve å sette et lite plaster på såret, og sender filmen i repriser et par ganger framover til ekstra gode priser for både voksne og barn. På de visningene vil vi også ha trekninger av kinogavekort.

Kinosjefen var raskt ute med følgende melding på kinoens facebookside:

Til alle skuffede Kutoppen-fans! 🐮🐷🐑
Vi lover bot og bedring:
For i dag var det mange som ikke fikk billetter, og det er vi lei oss for. Filmen skulle selvsagt gått i stor sal, men systemet svikta oss litt, og billettsalget startet i liten sal, og da var det umulig å bytte om på salene. Vi legger oss paddeflate!🐸
MEN vi kjører en kuuuul Kutoppen-kampanje framover, og viser filmen i reprise til gode priser for både voksne og barn. OG det vil bli trekning på kinogavekort blant de som kommer på de neste visningene. Håper det er et greit plaster på såret. Følg med på www.risorkino.no når Kutoppen kommer neste gang. Håper vi MØØØØtes på Risør kino! 🐮

Rundt 500 besøkende

Dette gjorde også at man fikk en nedgang i besøkstallet fra nærmere 600 under kinodagen i fjor til rundt 500 i år.

– Den nedgangen henger nok sammen med at den store barnefilmen beklageligvis gikk i «feil» sal. Kutoppen var likevel blant filmene som var mest populære. Dette sammen med Flåklypa og Bohemian Rhapsody, sier Lauvhjell.

Hun vil samtidig benytte sjansen til å snakke varmt om den minste av de to kinosalene i Risør.

– Ggenerelt sett får Dikken ofte et ufortjent dårlig rykte med sine 56 plasser. Men, faktisk har denne de beste setene, mest plass til beina (det bekreftes av langbeinte mannfolk), lyden er god og inntrykket på lerretet oppleves som enda bedre og bredere. I det hele tatt tenker jeg at vi er privilegerte som kan vise kino i to saler av høy kvalitet. Og det attpåtil hver dag. Det er ikke alle småbyer forunt, sier Elen Lauvhjell.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro
spnh-profilann