Spillerne i Risør Fotballklubb vil få helt andre treningsforhold denne vinteren enn de har vært vant til. Det skal undervarme på hovedbanen sørge for.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Et ekstraordinært årsmøte sa i høst ja til kostnadene med undervarme, og snart er det hele på plass.

– Det skal graves ferdig i dag og i morgen, og deretter skal RSM koble opp resten. Det betyr at alt vil stå klar i begynnelsen av desember, sier leder Christian Axelsen i Risør Fotballklubb.

Resten av gravearbeidet blir ferdig i løpet av de neste par dagene.

Brukes når det trengs

Det betyr samtidig at man vil kjøre anlegget i gang for å få testet det allerede før jul. Og skulle værgudene sende snø og kulde over Risør, står Axelsen klar til å starte oppvarmingen av banen.

– Når vi først har alt på plass så kjører vi det i gang når været tilsier at vi må, sier han.

For å få det hele på plass har man måtte investere 300 000 kroner. I tillegg kommer de løpende utgiftene.

– Det kommer til å koste oss rundt 150 000 kroner i året i gass og leiekostnader. Samtidig bruker vi jo rundt 100 000 i året sånn som det har vært på å brøyte den gamle banen. Og da er jo den hard når det brøytes, så dette blir bra, sier Axelsen.

Den gamle banen skal fortsatt brukes når forholdene tilsier det, men her er det som regel vanskelige forhold midtvinters.05

Etterlengtet varme

For spillerne i Risør er undervarme noe man har ventet på. Klubblederen tror gode baneforhold vil gjøre noe med kvaliteten for lagene med grønne trøyer.

– Jeg håper dette gjør at de ønsker å trene mer og bedre, slik at resultater blir bedre og flere ønsker å være med.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny
spnh-profilann