Søndag ettermiddag ankom det 30 masterstudenter, med mange forskjellige nasjonaliteter, til Risør. Nå skal de hjelpe bedrifter fra regionen.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Denne uken blir det arrangert Risør Pop-up Campus. Dette gjøres i samarbeid med Universitetet i Agder og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. For studentene blir dette en tverrfaglig uke med business og design, der de skal løse reelle saker fra næringslivet i regionen.

– Her er det bedrifter fra hele regionen som har forskjellige utfordringer som design og business studenter skal løse i løpet av uken, sier prosjektleder Kamilla Solheim.

Studentene er i gang med arbeidet

Ti nasjonaliteter

Gruppa med studenter som er i Risør denne uken er en internasjonal gruppe med hele ti nasjonaliteter. Selv syntes Kamilla at det har blitt en veldig sammensatt gruppe.

– Det virker som en åpen gruppe som er veldig interesserte i å snakke og bli kjent med hverandre. Nå er de veldig spente på oppgavene de har fått. Dette er jo en del av masteren deres, så dette er ordentlig alvor, sier Kamilla Solheim.

Femte året med Pop-up Campus

Dette er femte gangen det blir arrangert Pop-up Campus i Risør. På disse fem årene har arrangementet blitt forbedret, og arrangørene har lært flere nye ting.

– Første uka vi hadde dette så pakka vi inn masse sosialt med fisking og matlaging osv. Det vi har sett er at studentene vil egentlig bare jobbe. Det er en intens uke og de ønsker helst å jobbe på kveldene også, for å komme videre med oppgavene, sier Kamilla Solheim.

God Risør-reklame

Å få besøk av 30-40 folk som leier hus, bor på hotell og er ute og spiser i Risør en stille november-uke er ikke en dum ting. Og når gjestene er fra flere nasjonaliteter kan dette være god Risør-reklame.

– Det er jo 30 internasjonale masterstudenter her som er på sosiale medier der de tar og deler bilder. De opplever Risør og næringslivet her på en helt annen måte en de som har vært her en uke på ferie. Nå opplever de vår region utifra et business perspektiv. Det syntes jeg er kult, avslutter Kamilla Solheim.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
spnh-profilann
atletixny