I dag har du muligheten til å møte Erik Alfred Tesaker, som er kjent fra NRK-serien «Oppfinneren», på Risør Bibliotek.

Tekst: Marcus Aanonsen

Nå er oppfinneren, forfatteren og fabrikkeieren på forfatterturne i regi fylkesbibliotekene i Agder. I går var han i Åmli og i dag kommer han til oss.

– Jeg veldig glad for å få lov til å komme til trehusperla Risør med noen av de fineste «smauene» vi har på Sørlandet, sier Erik Alfred Tesaker til Irisør.

Ligger i familien

Erik kommer fra en familie med lange håndverk- og oppfinnertradisjoner. I hans familie ble ting ofte lagd selv på en ny og kreativ måte.

– Min oldefar bygde sin egen fabrikk, farfar bygde egen fabrikk og onkel Alfred bygde egen fabrikk, så jeg hadde litt å leve opp til. I Tesaker slekta skulle det helst lages selv, gjerne med litt kreativ gjenbruk og tekniske spissfindigheter og gjevest var det om man kunne kombinere det med en egen vri som det lå litt humor i, sier oppfinneren.

Å være oppfinner

Selv mener Erik at om man vil og ønsker så kan nok hvem som helst bli oppfinner. Han tenker fortsatt det kan være greit å ha en viss evne til nytenkning og idéutvikling om du skal finne opp nye ting.

– Idéutvikling er veldig gøy. Da kan man tenke helt fritt uten å bry seg om verdens fysiske begrensninger. Det er et strev å få til ideen og det kan være ganske kaotisk, men lykken når du har en prototype som endelig fungerer er verdt det hele og mer til, sier Erik Alfred Tesaker.

Erik tenker at mange ville hatt en glede av å kunne bruke hendene og kreativiteten mer. I kveld håper han på at det blir god stemning, og kanskje han klarer å inspirere noen med sitt håndverkshow.

– Det blir et håndverkshow med mye morsomme historier, skrøner, tips og triks og kanskje litt behind the scenes fra NRK og oppfinneren, avslutter Erik Alfred Tesaker.

 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny
spnh-profilann