Det er påfallende lite julenisser å se når Galleri Nylund Larsen lørdag åpner sin Juleutstilling. Men, så er det desto flere potensielle julegaver.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I galleriet i andre etasje holder Heidi Nylund Larsen på med å legge siste hånd på utstillingen. Hun gleder seg til alt er på plass, og at klokken skal slå 13 lørdag ettermiddag.

– Totalt ti kunstnere er på plass, og av disse er fire lokale fra Risør. I tillegg til Rune har vi med Cathrine Moen Østvold, Sigurd Lindstrøm og Marte Heyerdahl Hannemyr, forteller Heidi Nylund Larsen.

Dette kunstverket av Sigurd Lindstrøm er med på juleutstillingen til Galleri Nylund Larsen.

Liker samleutstillinger

Mange av de andre kunstnerne er også kjente og kjære navn for de som besøker Galleri Nylund Larsen ved torvet med jevne mellomrom. Disse er Liv Haugland, Johan Reisang, Inger Lise Solberg og Kari Anne Marstein. I tillegg er Line Marsdal (Oslo) og Hildegunn Solbø (Nesodden) et nytt bekjentskap.

– Det kan godt være vi kommer til å ha separatutstillinger etter hvert. Men, jeg liker samleutstillinger og vil gjerne at det skal være noe for en hver smak og lommebok på juleutstillingen. Og at man kan finne julegaver til både store og små, sier Nylund Larsen.

Det betyr samtidig at det ikke er de mest «julete» tingene man finner, men mer kunst som kan nytes hele året.

– Du finner ikke nisser og sånt.

Godt fornøyd

Heidi og Rune har etter hvert fått holdt noen utstillinger i Galleri Nylund Larsen, og erfaringene så langt er gode.

– Vi er veldig fornøyde. Selvsagt var det mest trykk og salg i sommer. I det siste har det ikke vært like mye, men utstillingene har vært suksesser på andre måter. Og for oss er det viktig at vi kan ha utstillinger selv om det ikke er høysesong.

Juleutstillingen som nå er på plass, og som åpner i morgen, forventes det imidlertid mer besøk og salg på.

– Det blir nok mer trykk mot jul, og denne utstillingen blir stående ut desember. Hva som kommer etter det har vi ikke bestemt foreløpig, avslutter Heidi Nylund Larsen.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
spnh-profilann
atletixny
elektro