– Folk vil angre om de ikke kommer, sier Henning Sommerfelt. Han spiller Fagin i Risør Musikkteaters oppsetning av «Oliver». Sjekk bildene fra forestillingen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Fredagens generalprøve gir løfter om en forestilling som absolutt er verdt å se på. Her er det nok av både gode sang- og skuespillerprestasjoner, høyt nivå på musikken, fantastiske kostymer og sminke, samt ikke minst en spilleglede som gjør publikum ekstra glade.

Sjekk bildene vi tok under generalprøven (saken fortsetter under bildene)

Henning Sommerfelt er en av de rutinerte skuespillerne som er med, og bekler rollen som Fagin på en strålende måte. Han mener musikkteateret har noe stort på gang.

– Dette er fantastisk bra. Barna er veldig flinke og musikerne er fantastisk gode. I tillegg kommer flotte kostymer og rekvisitter, sier Sommerfelt til iRisør.no.

Han, og en rekke andre av skuespillern, er i tillegg ikke til å kjenne igjen etter at Monica Thorsen og Irene Zaal har lagt på sminken.

– Det gjør en utrolig jobb med å fikse dette, sier Sommerfelt, og viser til alt fra hår til hud.

Les også:

Overrasket Solveig med æresmedlemskap

I det hele håper Henning Sommerfelt at folk i Risør setter pris på den dugnaden som ligger bak en forestilling som «Oliver».

– Folk står på for å gjøre noe bra for byen. Derfor håper jeg også at folk kommer for å se. Det er så mye mer gøy å spille for så fulle hus som mulig.

Han gleder seg til premieren lørdag kveld.

– Vi grugleder oss. Dette er jo toppen av en lang prosess med mye arbeid og moro bak. For folk får ikke med seg all moroa underveis fram til forestilling, sier Sommerfelt.

Henning Sommerfelt er ikke lett å kjenne igjen når han er sminket som Fagin.