Jim Berg, Risør Fiskemottak. Foto: Per Erik Moen

Lørdag betyr den faste spalten «Risør-stafetten». Ukas deltaker er eier og driver av Fiskemottaket, Jim Berg.

Han ble utfordret av forrige helgs deltaker, fisker Olav Olsen. Han mente at Berg, som en yngre person, sikkert har andre tanker og ideer om byen og dens utvikling.

Tekst og foto: Per Erik Moen

1) – Da blir spørsmålet om Olsen har rett i det, Jim Berg?

– Jeg syns Olsens svar forrige helg var gode. Vi begge, som alle i byen, er jo opptatt av utviklingen.

Som næringsdrivende her på Holmen, er det med spenning vi går inn i en ny tid. Den kommende prosessen blir spennende, med klare fordeler, og noen utfordringer.

– Med utbyggingen her på Holmen skapes det en ny bydel. Med boliger, bystrand og grøntarealer. Dette vil trekke flere folk ut hit, som igjen betyr flere kunder for oss. Samtidig er jeg spent på selve utbyggingen og tiden det tar. Vi snakker jo om fem, seks år. Lurer på hva vil det medføre av støy, støv og trafikk. Det er allerede mye veistøv her. Jeg lurer på om utbyggingen vil ta pause i fellesferiene. Hvis ikke, hva da med gjester og kunder?

Jeg er også opptatt av vekstmuligheter. Baksiden med Holmen prosjektet er jo at Risør ikke har noe sjø-nære næringsarealer igjen. For den tiden er vel forbi?

2) -Hva opptar deg mest akkurat nå?

– Å prøve å sikre best mulig råvarekontroll her ved Risør fiskemottak slik at vi kan ha bedre forutsigbarhet av leveranser til kundene våre. Og at de ansatte har en jobb å gå til hele året.

3) – Hva er det beste med å bo i Risør?

– Her har jeg min familie og mine venner. Nærheten til sjøen, selvsagt. Vi kan seile, bade og kose oss. Byen er vakker og godt bevart. Når vi får besøk av folk utenbys fra, sier de alle at de syns byen vår er så fin. Det er noe helt eget med Risør. Her har vi fine cafeer og restauranter. Det er fordeler og ulemper med at «alle kjenner alle», men for meg er det klart mest fordeler med det.

4) – Hva savner du mest i Risør?

Som næringsdrivende i Risør skulle jeg ønske at vi hadde bedre infrastruktur og nærhet til de større knutepunktene for sending/levering av varer. Jeg får nesten ukentlig spørsmål om vi kan hente/levere varer andre plasser fordi vi ligger for langt unna hovedfartsåren E 18.

– Som privatperson er det ikke så mye jeg savner. Her er det bånn gass om sommeren, og så er det den rolige fine tida før og etterpå. Jeg liker også den rolige tida. Men jeg savner kanskje en ny stor matbutikk her. Tenk om vi kunne hatt en Menybutikk, (butikken med det lille ekstra), store ferskvaredisker osv.… Det hadde vært noe.

Jeg er glad vi har Jokerbutikken, som har åpent også på søndager.

5) Hvem utfordrer du til å overta stafettpinnen neste lørdag?

– Johan Andersen i WaterCircles forsikring. Han er en mann med mange meninger. Han er også småbarnsfar, er innflytter og næringsdrivende. Så jeg tror nok at han har noen tanker rundt det meste som skjer i Risør.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny