Ordfører Per Kristian Lunden kom med en klar henstilling om at folk må bruke butikkene i byen da han talte under julegateåpningen denne søndagen.

Vi har fått hele ordførerens tale slik at du kan lese den i sin helhet:

Julegateåpning Risør 2. desember 2018

Desember er mørk, derfor må vi ha lys. Ikke bare juletreet på torvet, men også lys i gater og butikkvinduer. Lys har en livgivende og oppløftende effekt på menneskesinnet. Det passer godt til de gode forventningene vil bør ha til julemåneden desember.

Selv om det av og til kan både regne og blåse surt, er Risør by en nesten perfekt ramme for en forventningsfull desember. Byen er vakker og oversiktlig. Vi kan gjenoppdage det kjente og mange vil også finne noe nytt. Desember er en fin måned å bruke og oppleve byen, fra Risørhuset til Hukken og videre utover Strandgata til Dampskipsbrygga. Storgata fra Hasdalen til Baptistkirka og videre til Risør kirke og Kunstparken. Parkerer du på Tjenna kan du gå gjennom Trekta og Havnegata til Torvet der du kan fortsette ut Solsiden til Holmen. I tillegg er det mange andre muligheter. Du kan la deg friste av det som tilbys i butikker og på kafeer og restauranter, eller bare gå rundt og finne roen og julestemningen. Du kan glede deg over dagen, eller tenke tilbake på gode minner fra byen.

Vi fristes av netthandel fra godstolen og kjøpesentre med lune korridorer. Men Risør gir muligheter til noe bedre, mer ekte og mer fysisk. Noe analogt og tidløst – men etter min mening noe veldig moderne. Her ligger ikke kjedebutikkene på rekke og rad, men vi har originale, ofte litt rare butikker, med et utvalg nesten ingen andre har. Her er de hyggelige menneskene som bor her og kjenner folk og byen. Joda, det blåser nesten alltid friskt på hjørnet ved Hukken, men vi har aldri tatt skade av å kjenne naturelementene vekke oss opp.

Jeg vil oppfordre alle til å bruke og gjenoppdage byen i desember. Takk til alle som bidrar til å holde byen fin og til å skape julestemning. Takk til de som nå har pynta byen og de som planlegger små og store julearrangementer i desember. Det skjer noe hver eneste dag. Og takk til alle dere som bruker byen og møter opp selv om det både regner og blåser litt. Husk også at ikke alle har det like bra i jula. Frelsesarmeen har sin julegryte og vi har muligheter til å vise ekstra oppmerksomhet til de som føler savn, har mistet noen eller sitter alene.

Jeg ønsker alle en fin og lysende førjulstid!