Årets julemarked i Risør Frikirke ble en suksess på alle måter. Folk strømmet til kirken, og da dagen var omme kunne man juble for ny rekord.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør Frikirke

For noen få år siden gjorde frikirken om på konseptet de hadde rundt julemarkedet, og etter det har pila kun vist en vei.

– Årets julemarked gikk veldig bra. Vi fikk inn over 100 000 kroner, og det er vårt beste resultat så langt, forteller pastor Else Birgit Bergem Strand.

Tett med folk

Risør Frikirke holdt julemarkedet samtidig som juleverkstedet i Risørhuset, noe som gjorde at mange tok turen begge steder.

– Under barnekorkonserten var det stufullt. Ellers virket folk fornøyde og salget gikk flott, så salgsvarene ble satt pris på.

Som vanlig var det god bredde i hva man kunne få kjøpt med seg av julepynt og julegaver.

– Skohornene Reidar hadde laget forsvant på et blunk. Og de som sto i kaféen fikk skryt for maten, sier Bergem Strand.

Viktig inntekt

Hun er glad for suksessen, og påpeker at inntektene fra julemarkedet er viktig for Risør Frikirke.

– Den er svært viktig. Foruten givertjenesten er julemarkedet en av de største inntektskildene vi har. Derfor er vi veldig takknemlig for de som støtter opp om julemarkedet.

Og for de ivrigste støttespillerne er tankene allerede på neste julemarked om et års tid.

– Her tenkes det julemarked hele året. I januar har vi evaluering og tenker på ting vi vil gjøre neste jul. Og på sommeren plukkes det bær som blir til godt syltetøy som selges på neste marked, avslutter Else Birgit Bergem Strand.

Se også bildene fra juleverkstedet på Risørhuset:

Små og store strømmet til juleverkstedet

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny