I vår besøkte vokalgruppa Fauna Risør. Nå kommer en ny mulighet til å stifte bekjentskap med de fem damene og deres vakre stemmer.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Oda Hveem

Fredag 7. desember skal kvintetten innta Risør kirke. Det blir et gjenhør både Fauna og publikum kan se fram imot.

– Vi hadde vår første konsert i Risør i vår, og det ga absolutt mersmak! Risør kirke har nydelig akustikk, og passer perfekt til klangene i musikken vår. Siden konserten er uten instrumenter og mikrofoner blir romklangen på mange måter en ekstra musiker, og da er det alltid stas når den spiller på lag, forteller Christina Thingvold i Fauna til iRisør.no.

God kulturby

Fra før av er det flere i Fauna som er et godt forhold til Risør. Dette i hovedsak gjennom kammermusikkfesten. Men, ikke bare.

– Gruppen ble til under studiet på Norges Musikkhøgskole, der Risør er anerkjent for å være en god kulturby som tiltrekker seg dyktige musikere. Ellers har én av oss en tante som bor i Risør.

Forrige gang de holdt konsert i Risør kirke resulterte det i at gruppen fikk være med på et lokalt middagsselskap etter forrige konsert.

– Det var utrolig hyggelig, så vi er åpne for gjentakelse også her, sier Thingvold med et stort smil.

Norske julesanger

Hva er det så publikum får høre i Risør kirke førstkommende fredag? Jo, et blandet repertoar.

– Konserten tar for seg både kjente og mer ukjente norske julesanger, og gjennom vare, egenartede arrangementer gjenskaper vi kontrastene mellom lys og mørke med musikken vår.

Konserten er en del av releaseturnéen for albumet Ljos som slippes i disse dager, og som gis ut på 2L med Morten Lindberg som produsent.

– Vi håper de som kommer på konserten opplever at de har fått en kombinasjon av tradisjon og nytenkning, og ikke minst at de kommer ut med både julestemning og lave skuldre, avslutter Christina Thingvold.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro