Til torsdag holder Risør Seilskuteklubb julefest. Hit kommer Stein Hoff og han vil holde sitt foredrag om en jordomseiling med skøyta «Ho-Ho»

Tekst: Marcus Aanonsen, Foto: Elisabeth Hoff

Både julefesten og foredraget vil skje på rådhuset. Formann i Risør Seilskuteklubb, Arne Juell Myklebust, gleder seg veldig til besøket av Stein Hoff.

– Dette her er en eventyrer. Selv har han seilt en båt som het Red Admiral og gitt ut bok om det. Så han vil snakke litt om egne erfaringer og litt om havseiling generelt, men det er primært foredraget om «Ho-ho» han er her for, sier Arne Juell Myklebust.

Ho-Ho

En novemberdag i 1933 la tre menn ut fra Piperviksbrygga i Oslo med sin 39 fot Colin Archer losskøyte Ho-Ho. Etter 31 døgn på havet ankom de tre mennene varmen og eventyret på Kanariøynene. Fra Kanariøyene seilte mennene gjennom utallige stormer og orkaner på sin vei mot Sør-Amerika.

– Stein hoff vil ha med seg bilder og radioopptak fra den eventyrlige turen.

Stein Hoff

For et år siden så Myklebust at Stein Hoff hadde noen foredrag på akershuskaia. Da tenkte han det hadde vært gøy å få han til Risør. Så Arne ringte Stein Hoff og hørte om han kunne komme, og det kunne han.

Formann i Risør Seilskuteklubb, Arne Juell Myklebust. Foto: Marcus Aanonsen

 

– Stein har skrevet en bok om turen sin med «Red Admiral» som er en skøyte. Da hadde han med hele familien sin og fikk forøvrig en ny datter ombord. Han har vært med på mange forskjellige prosjekter, så han er litt av en eventyrer selv, sier Myklebust.

 

Julefest på rådhuset

Til julefest og foredrag er det fritt frem for alle å komme. Dette er i samarbeid mellom Risør Seilskuteklubb og Folkeakademiet.

– Julefesten starter seks, og da kan folk komme og kose seg med gratis kaffe og kake. Selve foredraget starter klokken syv, og der må vi dessverre ta 100 kr for inngang, eventuelt 50 kr for medlemmer i Folkakademiet. Dette er for å få til å dekke utgiftene, sier Myklebust.

Interessant foredrag

Dette vil bli et spennende foredrag med mye eventyr. Arne Juell Myklebust gleder seg og vil absolutt anbefale andre å ta turen.

– For de som er interesserte i sjøliv, seilaser og eventyr så tror jeg at dette vil bli veldig interessant og spennende å høre på, avslutter Myklebust.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny