Tirsdag kommer en av Norges fremste buktaler til Risørhuset. Han har med seg kaninen Kalle og den snakkende snømannen opp på scenen.

Tekst: Marcus Aanonsen

Buktaler og tryllekunstner Erik Mogeno gleder seg til å underholde store og små i Risør under hans juleturne, som starter til søndag. Dette skal bli et magisk juleshow.

– Det vil bli mye trylling. Alt fra større illusjoner til litt mindre triks. Mange av triksene vil jo være veldig juleinspirerte da, sier Erik Mogeno til Irisør.

Tilbake i større format

Dette blir ikke første gang Erik opptrer i Risør. For rundt tre år siden var han nemlig innleid på biblioteket for å holde et lite show. Nå kommer han større tilbake.

– Dette var jo et mye mindre show da, så det var bare i et lite hjørne på biblioteket ved siden av noen bøker holdt jeg på å si. Nå vil det jo bli i mye større format, sier Erik Mogeno.

Ni år med kalle

Kanin kalle har vært med Erik helt siden starten. Det er denne karakteren han bruker mest og er mest kjent med.

– Kalle har jeg jo brukt i rundt ni år nå. Det var den første dukka jeg fikk, så det er fortsatt den jeg bruker mest, sier Erik Mogeno.

Ikke kun for barna

Kaninen Kalle kan jo fort se litt barnslig ut, men når Erik fremfører foran voksne så er han slettes ikke det.

– Jeg bruker han jo på alle aldersgrupper, så jeg har han med på julebord og sånne ting. Det er gøy med den kontrasten på voksenshowene, at den barnslige karakteren har tekster som einer seg på julebord da, for å si det sånn, sier Erik Mogeno.

Erik vil holde tilbake på mange av voksenvitsene under tirsdagens show, men garanterer fortsatt at det vil bli noen vitser som de voksne kan kose seg med.

– Det er lagt inn litt til de voksne og. Det er jo et familieshow, så det skal være noe for eldre også, uten at det blir for ille for barna, sier Erik Mogeno.

Julestemning

Erik har pakket inn alt av magi og humor i så mye jul han har fått til for dette showet. Så nå håper han på at folk vil komme og kjenne på julestemninga.

– Selv syntes jo jo at dette er det beste av de tre juleshowene jeg har hatt. Det er ihvertfall garantert det største.

– Jeg håper dere vil komme med hele familien, og jeg håper at dere vil komme i litt julestemning, avslutter Erik Mogeno.

 

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny