Under årets julehandel trenger du ikke lengre å drasse rundt på haugevis av poser og bager. I år kan du nemlig få gavene sendt rett til døra.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Hjemkjøring av varer er noe nytt i år som alle butikkene, som er medlem i Risør By, er med på. Asta Gautland Andersen som er daglig leder hos Embla Design syntes dette er et flott tiltak.

– Dette er noe helt nytt som vi tenkte ville være hyggelig for folk i Risør. Så om du kjøper noe i byen så kan du få kjørt varene hjem til deg hver tirsdag og fredag, sier Asta Gautland Andersen.

Greiere med større varer

Ved kjøp av mindre ting kan det jo være greit å bare ta det med seg i handleposen, men om du skal ha noe større kan det være veldig greit med gratis levering.

– Akkurat i vår butikk så har vi jo ikke sånn kjempestore ting som er tungt å bære, men for eksempel hos Jernia kan du jo få tak i større og tyngre ting som ikke er så lett å drasse rundt på. Da tenker jeg at dette er et hyggelig tilbud å få, sier Asta Gautland Andersen.

Samarbeid mellom butikkene

Butikkene i Risør går på rundgang ved utkjøring av varer. Asta sier også at hun gjerne låner vekk Embla-bilen om noen av butikkene skulle trenge den til levering.

– Alle butikkene som er medlem av Risør By har egne lapper der du skriver navn, adresse og telefonnummer, så blir det levert enten tirsdag eller fredag, sier Asta Gautland Andersen.

Ville gjøre noe nytt

Det var under et idémyldringsmøte at denne ideen kom opp, og det var mange som likte tanken på hjemmelevering.

– Det var i møte med alle i handelstanden for en stund tilbake ideen kom opp. Da ville vi finne på noe gøy som ikke alle andre gjør, sier Asta Gautland Andersen.

Mona Rhein med første hjemlevering. Foto: Asta Gautland Andersen

Satser på flere brukere

Så langt er det en kunde som har benyttet seg av hjemleveringen som butikkene tilbyr. Dette er jo første uka med tilbudet, så håper Asta på at flere vil få øynene opp for dette.

– Nye ting som dette må jo bli litt kjent, så kanskje det blir noen kunder som benytter seg av dette i år også til neste år blir det litt flere. Jeg tror også at det vil ta seg litt mer opp mot jul, sier Asta Gautland Andersen.

– Jeg håper folk vil benytte seg av dette, for det er en hyggelig gest å gjøre til Risørs befolkning, avslutter Asta Gautland Andersen.

 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro