Risør kommune og Aktive Fredsreiser markerte i dag Menneskerettighetsdagen 2018 med et arrangement i Fredsparken.

Tekst: Tore Myrberg

I kald vind, men med varme mennesker tilstede, ble Menneskerettighetsdagene 2018 marker i Risør i dag. Der ble det også fortalt om en menneskerettighetssti som er i ferd med å bli etablert i Risør.

– Tanken er at stien skal gå fra Fredsparken og opp Barbulia til Urheia. Dette er en sti med plakater som presenterer alle de 30 menneskerettighetene, forteller Bjørn Arntzen i Aktive Fredsreiser.

Les talene fra Bjørn Arntzen og Per Kristian Lunden her:

Kommunal behandling

Meningen var at det hele skulle vært på plass nå i dag, men av hensyn til å få satt det hele opp på lovlig måte, vil menneskerettighetsstien først være på plass til våren.

– I dag er det 70 år siden Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble signert, så planen var å åpne den i dag. Men, dette skal jo fundamenteres fast, så det tar litt lengre tid blant annet med tanke på nabovarsel og slike ting, sier Arntzen.

Helga Arntzen med plakatene som skal utgjøre Menneskerettighetsstien.

Skiltene ble uansett vist fram under markeringen i Fredsparken. Det ble det også holdt appell ved Tuva Hansen og Sindre Sollid, og det var sang ved Mette Eikeland og VIRK.

Som vanlig ble det også avduket en stein med navnene på årets vinnere av Nobels Fredspris, Nadia Murad og Denis Mukwege.

Mette Eikeland, Tuva Hansen og Sindre Sollie deltok med sang og appeller.