Bli med på romjulskonsert på lille nyttårsaften

Frida Fredrikke Waaler, Eldbjørg Hemsing, Marianne Beate Kielland og Ole Christian Haagenrud.

Søndag har du en fin mulighet til å avslutte juletiden på en flott måte. Risør Kammermusikkfest arrangerer romjulskonsert i Risør Kirke.

Tekst: Marcus Aanonsen

Risør Kammermusikkfests romjulskonsert i Risør Kirke har nå blitt til en årlig tradisjon. Mange har pleid å komme, og stemningen har vært på plass.

– Det blir spesielt i år da vi har Marianne Beate Kielland, som er kunstnerisk leder for festivalen 2019. Så da blir vi litt kjent med henne før sommerens festival, sier presseansvarlig for Risør Kammermusikkfest, Maren Jørstad.

Tre fremadstormende musikere

I tillegg til Marianne Beate Kielland som skal synge så har vi Eldbjørg Hemsing på fiolin, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen på cello og Ole Christian Haagenrud på klaver.

– Disse tre er av landets unge og fremadstormende musikere. I tillegg til disse og Marianne, så vil Risør Motettkor være med i år også, sier Maren Jørstad.

Jul i noen flere dager

Julen begynner å gå mot slutten og vi nærmer oss et nytt år. Marianne Beate tenker konserten passer perfekt nå i slutten av romjulen.

– Vi har begynt å lengte litt tilbake til hverdagen, men vi tåler at det er jul noen dager til. Det blir sentrale klassiske verk, blant annet en fiolinsonate av Grieg og klavermusikk av Grieg og Schubert, sier Marianne Beate Kielland.

Tidligere suksess

Romjulskonserten har nå blitt til en tradisjon. Maren Jørstad har vært veldig fornøyd med tidligere konserter og tror også at denne vil gå veldig bra.

– Tidligere har det vært veldig mange folk og mye god stemning. Nå har vi jo solgt mye billetter på forhånd, så jeg tror kanskje det blir fullt hus i år, sier Maren Jørstad.

Kjent og kjært

Hun tror at dette blir en konsert der de aller fleste vil kose seg, og at musikken vil treffe mange. Hun håper på at det blir en hyggelig stund.

– Det blir jo en veldig hyggelig ting å gå på sammen. Så blir det litt jul og kos med kjente og kjære julesanger, avslutter Maren Jørstad.

 

 

 

 

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny