Gaute Haftor Sørensen trodde han hadde truffet noe bilen foran hadde mistet. I realiteten holdt han og svigerfaren på å bli tatt av et steinras.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Her ser man hvor langt ut i veien raset gikk.

Risørmannen og svigerfaren var rett før klokken 16.30 på vei hjem til Risør etter å ha vært på skøyte-NM i Arendal da det plutselig smalt ved Songe på strekningen mellom Tvedestrand og Risør.

– Vi fikk ingen forvarsel før en stor stein havnet foran bilen slik at vi kom oppå den. Samtidig løste kollisjonsputene ut, og det var så mye støv at vi trodde det brant i bilen, sier Sørensen om de dramatiske situasjonen.

Begge kollisjonsputene slo ut og sikret de to i bilen.

Hell i uhell

Både svigerfar og Gaute kom heldigvis fysisk uskadd fra det hele. Men, det var med små marginer.

– Vi stoppet noen meter lengre bort, og da jeg kom ut av bilen hørte jeg det kom noen flere steiner. Og mens jeg ringte 113 kom det et stort ras ut i veien. Om vi ikke hadde kjørt de meterne videre ville vi blitt tatt av raset.

Naturlig nok var begge litt skjelvne etter hendelsen, men etter en prat med ambulansepersonell på stedet fikk de reise hjem.

– Spesielt svigerfar, som jo satt nærmest der steinen kom. Man begynner jo å tenke litt.

Store kampesteiner dekket E18.

Stengt vei

Bilen de kjørte ble totalvrak og E18 ble umiddelbart stengt på stedet. Til tross for at en entreprenør har ryddet på stedet, er veien fortsatt stengt klokken 19.25 lørdag kveld.

Det er nå geolog på vei til stedet for å vurdere videre rasfare, og man vil fortløpende vurdere om veien må sikres ytterligere.

Les også:

E18 stengt etter ras – slik kommer du rundt

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro
spnh-profilann