Risør Sko er klare for nytt år

Arne Juell Myklebust og Carina Myklebust

Det har startet et nytt og spennende år for bedriftene i Risør. Vi tok oss en prat med Arne Juell, Randi og Carina Myklebust hos Risør Sko.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Mer og mer handel går nå over nett. Fortsatt har Risør Sko klart å holde salgene oppe gjennom fjoråret.

– Det har vært omtrent det samme som tidligere, kanskje litt bedre en året før, sier Randi Myklebust ved Risør Sko.

Selger gjennom hele året

Folk trenger jo sko hele året, så det blir solgt flere sko i løpet av vinteren. Men det er ikke noe tvil om at sommeren er høysesong her også.

– Vi selger jo sko til både dame, menn og barn gjennom hele året. Jula er en fin sesong for oss, men den slår likevel ikke sommersesongen, sier Arne Juell Myklebust.

– Påsketiden også. Da er det jo mange som kommer til byen, legger Randi Myklebust til.

Mistet fair «konkurrent»

I høst la Hagane Skotøyhandel ned butikken sin. Dette syntes de hos Risør Sko var leit.

– I utgangspunktet har jeg alltid opplevd Tove som en veldig fair konkurrent, med konkurrent i gåseøyne. Vi har solgt forskjellige type sko og hatt forskjellige kundegrupper, så vi syntes det var leit at Tove la ned, sier Arne Juell Myklebust.

– Vi tok aldri merker som hun hadde og hun tok aldri merker som vi hadde, så det var et fint forhold, sier Randi Myklebust.

Prøvde seg på nett

I og med at så mye salg går over nett ville Risør Sko også prøve seg. Dette ble ikke suksess, men en fin erfaring.

– Det var litt vanskelig å selge over nett siden om kunden ikke liker skoene kan de enkelt returnere de. Så da når folk ikke får prøvd skoene før de bestiller så blir det mye som kommer tilbake. Så det ble mye jobb og lite fortjeneste på oss som er en liten butikk, sier Arne Juell Myklebust.

– Det er bedre slik vi gjør nå. Kundene kan sende oss melding på enten Facebook eller Instagram, der de kan spør om størrelser og slik. Så kan vi holde av frem til de henter skoene selv, sier daglig leder Carina Myklebust.

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
atletixny
elektro