Etter en deilig juleferie er håndballjentene klare for neste halvdel av sesongen. Tomine og Maren fra Risør Jenter 11 syntes det var gøy med trening igjen.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Begge jentene har gått på håndballen siden første klasse. Det vil si i snart seks år. De var nå klare for å komme seg på banen igjen.

– Det er slitsomt med veldig gøy, sier Tomine Johansen Reiersen.

– Det er gøy å møte de andre, også er det gøy med treninga, sier Maren Sæthra Salvesvold.

Håper på flere

Det jentene syntes er gøyest med håndball er det å være med venner og spille kamper. De anbefaler flere å begynne, og syntes at noen gutter også burde starte.

– Det hadde vært gøy om noen gutter også begynte. Da kunne de sett at håndball er en idrett for alle, sier Tomine.

– Mange tenker kanskje at håndball er en jentesport og fotball er en guttesport. Det er bare å prøve. Om du ikke liker det kan du bare slutte igjen, sier Maren.

Første trening etter ferien for Risør Jenter 11. Lene Paulsen bak til venstre.

Ny trener

Denne sesongen har Lene Paulsen vært trener for jentene. Dette syntes hun selv har gått veldig fint.

– Det har vært veldig bra. Vi fikk en litt annerledes start når vi slo sammen 07- og 08 jentene til et lag, men det har fungert kjempefint, sier Lene Paulsen.

Ønsker mer avansert håndball

Trenerne legger opp til at jentene kan komme med forslag og være med å bestemme hva de skal trene på. Nå vil jentene lære mer avansert håndball.

– Fremover nå blir det fokus på enda bedre samhold på treningene og i kampene. Så jobber vi videre på det jentene ønsker som er litt mer avansert håndball, sier Lene Paulsen.

Positivt med nye

Lene og spillerne syntes det bare er gøy med nye spillere. Hun sier at alle kan komme i alle aldere.

– Akkurat nå er det ikke nok gutter til et eget lag. Guttene er med på minien og kan også være med på laget oppover til 11 år.

– Kom og se. Du kan være med på noe og ikke alt om du ønsker det. Vi har det kjempegøy, det er ikke bare seriøst, men også masse moro, avslutter Lene Paulsen.