Unni Olimb Norman er daglig leder i Risør By AS.

Reiselivsaktørene i Risør har et klart ønske om å ta del i den turistveksten hovedorgansiasjonen Virke spår for Norge i 2019.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Nå gjøres det klare prioriteringer for hvordan man skal få flere til å komme til Den Hvite By for å feriere.

– Det skal vi gjøre gjennom å kjøre flere facebookkampanjer, flere weekendtilbud og ovale weekender, og at vi skal profilere sommersesongen som lengre. Den skal gå fra påske og til og med Risør Festuke, sier Unni Olimb Norman i Risør By.

Dropper messe

Risør har i flere år brukt ressurser på å vise seg fram på den store reiselivsmessa i Oslo. Vinterens messe er kommende helg, og den går uten at Risør er til stede.

– I år har vi valgt ikke å delta på reiselivsmessa. Det er på bakgrunn av de tilbakemeldingen som vi fikk i fjor. Inntrykket vårt var at besøkende var mest interessert i langdistansreiser. Det var hyggelig å være der, men det ga ikke nok tilbake, sier Olimb Norman.

Det betyr ikke at man har inntatt en mer passiv rolle i å selge Risør som destinasjon.

– Vi jobber med et felles bookingsystem for opplevelser. Så nå i løpet av januar skal vi på kurs med USUS. Det kan bli spennende, og vil forhåpentlig bidra til økt salg.

USUS er for øvrig en næringsklynge for Sørlandet og Telemark med over 100 medlemsbedrifter innen reiseliv, opplevelser og kultur, som har et dedikert fokus på gjenkjøp og verdien av eksisterende kunder.

Les også:

Forventer supersommer for norsk reiseliv

Plass til flere

Med godt vær forrige sommersesong var det mange som la turen til eller innom Risør i fjor. Olimb Norman mener man kan se en positiv trend.

– Vi mener at vi merker en økning. Uten at vi har fått målt det konkret, ble det sagt av flere at vi aldri har hatt så mange folk i Risør som det var sist sommer. I tillegg merker vi at besøket i helger er bra.

Likevel ser man at det absolutt er muligheter til en videre økning også i Risør.

– Jeg mener det er plass til flere. Der det er hjerterom er det husrom, og jeg tenker at vi har plass til enda flere. Både båtturister og andre, sier Unni Olimb Norman.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny