Hanne-Lisbet Løite. Foto: Per Erik Moen

Selv drikker hun ikke kaffe, men hun har savnet en kaffebar i Risør, og ser fram til at det åpnes en i Havnegata. – Da kan man gå et sted å ikke føle dårlig samvittighet fordi man ikke nødvendigvis også bestiller mat, sier dagens stafett-deltaker, Hanne-Lisbet Løite. Hun er kommunikasjonssjef i NDLA.

Tekst og foto: Per Erik Moen

Løite er utfordret av forrige helgs deltaker Line Stebekk. Vi traff Løite på Kinarestauranten, og fant fort ut at de to tidligere kollegaene tenker mye likt i forhold til byen og utviklingen. Felles for dem er ønsket om å rette fokus mot ungdommen og deres muligheter.

1) – Line Stebekk mente du burde utfordres til denne spalten fordi du har bred erfaring fra flere bransjer, og at du sikkert er verdt å både lytte til, og å lese. Hva svarer du til det, Løite?

– At jeg og Line har mye til felles, og vi er opptatt av mye av de samme tingene. Vi brenner begge for best mulig læring for elever og lærlinger. Tett samarbeid mellom skole og næringsliv bidrar til virkelighetsnær erfaring og læring for elever. Og ikke minst for bedriftene. Jeg vil oppfordre flere til å ta imot lærlinger, slik som Aud på Mademoiselle, f.eks.

2) – Hva annet opptar deg mest akkurat nå?

– Jobben tar en stor del av tiden min. Som kommunikasjonssjef i NDLA har jeg et overordnet ansvar for intern og ekstern kommunikasjon og markedsføring. NDLA er et fylkeskommunalt selskap som leverer digitale læremidler og læringsressurser til videregående opplæring. Ressurser av høy kvalitet, fritt tilgjengelig for alle.

– Jeg ser hvordan digitalisering kan bidra til god læring, og til variert og tilpasset undervisning. Digitalisering gir muligheter og bidrar til mer effektive arbeidsprosesser, forenkler kommunikasjon og samhandling, og gir store muligheter for mer tilpasset og målrettet salg og markedsføring.

– Og det er langt billigere enn på analogt vis. Ta f.eks hvordan Good Times, Risør Sko, Sport 1 og Mademoiselle bruker Instagram og Facebook. Selv har jeg handlet der etter å ha sett innlegg på Instagram. Billig, enkelt og effektivt.

– Dette er en ypperlig måte å vise vareutvalget på! Hva er det som gjør at noen butikker klarer seg i Risør, og andre ikke? Det handler mye om å tørre å prøve nye ting, kaste seg ut i det. Begynn i det små, eller søk hjelp. Digitaliseringen går ikke over, sier Hanne-Lisbet Løite til IRisør.no.

– Korps opptar også mye av tiden min om dagen. Vi i Tvedestrand musikkorps øver til konserten i Tvedestrand kirke i morgen (søndag). Variert og publikumsvennlig repertoar. Knallgode solister. I tillegg deltar vi hvert år i NM for janitsjar i Trondheim rett før påske, og det krever en del øving framover.

3) – Hva er det beste med å bo i Risør?

– Naturen, sjøen, skauen, nærhet til familie, kort vei til Gjerstad og naturen der (Kleivvann, Havrefjell, Solhomfjell). Det er godt og trygt å bo her. Det er god service i butikkene, personalet strekker seg alltid litt lengre for å gi deg den beste servicen. Jeg lar meg stadig imponere over kunnskapsnivået i enkelte butikker. Å handle på Jernia hos Espen og co er en opplevelse! Der har de skikkelig peiling på det de driver med. Det samme gjelder flere andre butikker også, selvfølgelig.

– Jeg vil også trekke fram festivalene om sommeren som Kammermusikken, Villvin og Trebåtfestivalen. Samt alt som skjer ellers i året, som Risør festuke blant annet.

4) – Hva savner du mest i Risør?

– Selv om jeg kanskje ikke var den beste kunden til Elektromarkedet, kommer jeg til å savne den butikken. Synd at den legges ned. Risør bør ha et slikt tilbud, så jeg håper at det dukker opp noe tilsvarende. Og jeg gleder meg til kaffebaren åpner i Havnegata! Det tror jeg blir positivt for byen. Jeg drikker selv ikke kaffe, men har savnet et slikt sted. Med småretter, og en litt mer uforpliktende sosial arena. Og ingen reagerer hvis man ikke bestiller mat. Kan være at det er fordi jeg er noe eldre, at ting var annerledes før, men jeg føler ofte at jeg må bestille mat hvis jeg går et sted for å treffe folk, og bare ønsker noe å drikke.

– Ellers er jeg overrasket over at mange har et svart/ hvitt syn på kunst og kultur, og som mener at dette prioriteres framfor næringsutvikling. For meg er ikke dette et enten – eller, men et både – og. Risørs satsing på kunst og kultur, festivaler og arrangementer – vinter som sommer – bygger Risør som en unik merkevare.

– Det trekker folk til byen, gjør Risør kjent både nasjonalt og internasjonalt. Dette igjen gjør Risør mer interessant for ressurssterke mennesker som ønsker å flytte hit, eventuelt flytte tilbake, og kanskje også etablere egen virksomhet. En vinn – vinn situasjon.

5) – Hvem utfordrer du til å overta stafettpinnen neste lørdag?

– Solfrid Pedersen, i Ths Juells Eftt. Hun bor på Fie og har lang erfaring i å drive egen virksomhet. Hun er klok og jordnær, og kan sikkert si noe vettugt om Risørs utvikling.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny