Bekrefter tour-ruta gjennom Risør i 2019

Selv om Tour of Norway ikke skal nedenom byen, blir det gode muligheter til å se syklistene i Risør også i år.

Tekst: Tore Myrberg

Det er Agderposten som har fått bekreftet enkelte detaljer for årets ritt fra rittdirektør Anders Eia Linnestad i dag. Han forteller at Arendal blir en av startbyene for sykkelrittet.

– Vi har ikke gått ut og bekreftet noe på sidene våre ennå, men alt taler for at det blir start i Arendal fredagen, sier Eia Linnestad til Agderposten fredag formiddag.

Suser forbi

Tour of Norway i 2019 er en sammenslåing av Tour des Fjords og Tour of Norway, og blir nå et seksdagersritt i stedet for firedagersritt. Etappen som starter i Arendal skal gå til Sandefjord.

– Rittet går gjennom Risør. Syklistene kommer fra Laget opp til Akland, videre til Søndeled og fortsetter opp til Brokelandsheia, sier Eia Linnestad til iRisør.no.

Dette blir den eneste etappen i Aust-Agder i år. Eia Linnestad sier at man ikke rekker innom byen på det lange strekket til Sandefjord.

– Det var ikke praktisk mulig å få til.

Fornøyd med ruta

Dermed er det andre deler av kommunen som nyter godt av rittet denne gangen. Blant annet Søndeled. Stian Lund tror det kommer mange for å se på.

– Det er veldig bra de velger denne ruten, og det blir nok mange folk. Vi har ikke planlagt noe arrangement rundt at de passerer, men kanskje vi bør gjøre noe ut av det, sier Lund.

Selv om han er glad for at Tour of Norway passerer forbi, er venstrepolitikerne imidlertid ikke interessert i at kommunen skal bruke penger på rittet i år.

– Dette er ikke noe vi bør støtte økonomisk sånn som i fjor. Arrangementet i 2018 var bra, men det kostet alt for mye, sier Stian Lund.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny