Satser på magisk forestilling av Roald Dahl

Elen Lauvhjell gleder seg stort til fredag om en uke. Da kommer nemlig Riksteateret på besøk med «Georgs magiske medisin» av Roald Dahl.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Allerede onsdag i uken som var kunne man melde om 200 solgte billetter til forestillingen. Kulturhuslederen er ikke overrasket.

– Her må man henge i om man skal få kjøpt billetter. Folk har en tendens til å komme igjen og igjen til barneforestillingene til Riksteateret, og denne er ikke noe unntak, sier Lauvhjell.

Magiske Dahl

I tillegg tror hun at «Georgs magiske medisin» når et bredere publikum enn mange andre forestillinger. Lauvhjell har til og med en oppfordring til en noe spesiell målgruppe.

– Forestillingen handler jo om en bestemor. Så her må alle bestemødre ta med sine barnebarn. Og Roald Dahl kan man bare ikke få nok av.

Dette stykket er kanskje ikke den mest kjente teskten fra Dahls hånd, men lever opp til hva forfatteren står for.

– Roald Dahl tar i kjent stil rotta på de du ønsker å ta rotta på, og beskytter de svake. Han tar alltid ungenes side.

Engasjerer publikum

Det er også et stort pluss at Riksteateret har hentet inn regissør og dramatiker Morten Joachim, som også har satt opp Doktor Proktors prompepulver for Riksteateret tidligere.

– Dette blir en forestilling med mye musikk og sang. Det blir mye gøy fra scenene, og barna involveres også en del under stykkets gang, avslutter Elen Lauvhjell.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny