Korleder og daglig leder i Sang i Øst, Sigbjørn Tønnesland til venstre.

Den musikalske, flerkulturelle foreningen Samspill er i gang med et nytt prosjekt. Denne helgen hadde mange av musikerne som skal være med i det nye prosjektet sine første prøver til forestillingen.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Den første helgen i april holder nemlig Samspill en forestilling i Risørhuset. Dette blir en forestilling med dans, musikk og sang.

– Det vil bli med Samspill som er et flerkulturelt kor med medlemmer fra Østregionen og som er lokalisert i Risør. I tillegg skal medlemmer fra Sang i Øst sine andre kor delta, Risør barnekor og Ungdomskoret blir også med på forestillingen. “Samspill spelemannslag” kaller vi gruppen her og den består av ungdom fra Østregionen og fra Libanon og Syria, sier Sigbjørn Tønnesland som er daglig leder i Sang i Øst.

Gjentar suksessen

Det ble holdt en tilsvarende forestilling i 2017 som Sigbjørn var veldig fornøyd med. Planleggingen for årets forestilling startet i fjor for mer enn et halvt år siden.

– I 2017 gikk det veldig bra. Det var flere hundre til sammen som var på en av våre 4 forestillinger. Denne gangen håper vi som jobber med forestillingen at den skal bli enda bedre enn sist, sier Sigbjørn Tønnesland.

Hjelp fra Libanon

I tillegg til Samspill, Risør barnekor, Ungdomskoret, eget band og fire ungdommer som spiller hardingfele fra Vegårshei, Gjerstad og Froland, vil fire ungdommer sammen med en musikklærer fra kulturskolen Action for Hope i Libanon bli med på forestillingen.

– Farah Kaddour er musikklærer i Action for Hope i Libanon. Denne helgen har Farah med seg Maha Fatooh som har bodd i Libanon og gått på skole hos henne. Til selve forestillingen kommer Farah med fire ungdommer fra Libanon som skal bli med, sier Sigbjørn Tønnesland.

God musikk

Sigbjørn tror at forestillingen i april vil passe for de aller fleste.

– Det er for de som liker god musikk og musikk i nye former. Forestillingen vil passe for alle, det var også mange barn og unge som kom forrige gang, sier Sigbjørn Tønnesland.

Takknemlig for støtte

Samspill er en korforening som synger musikk fra flere kulturer og land. Medlemmene er både for norske og for de med annen bakgrunn. De har tidligere fått støtte både fra banker, lokale bedrifter og ikke minst fra Aust-Agder fylkeskommune og Risør kommune.

– Vi har lyst til å fortsette med Samspill og vi syntes at dette er spennende. Vi får støtte fra flere partnere. Støtten vi får fra alle rundt oss, de som jobber frivillig og de som støtter oss med penger, gjør at vi kan gjennomføre dette, avslutter Sigbjørn Tønnesland.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny