Det nærmer seg det årlige Miniski-VM’et her i Risør. Til lørdag går startskuddet i Kranveien, der blir det hinderløype og deretter rebusløp.

Tekst: Marcus Aanonsen, Foto: Tore Myrberg

Det er Bente Gullhav som står bak det hele. Det begynte med noen få venner for fem år siden, nå arrangerer hun for sjette gang.

– Det har blitt større og større, og det er flere nå som har lyst til å bli med på moroa. Når vi først begynte med kun noen venner var det flere andre som syntes det hørtes gøy ut, så da har vi bare lagd mer og mer ut av det, sier Bente Gullhav.

En venners venner fest

Under Miniski-vm blir det først en hinderløype i hagen til Bente. Etter det blir lagene, som er tilfeldig valgt, sendt ut på rebusløp rundt i hele kommunen.

– Da gjelder det å komme seg fortest mulig gjennom oppgavene. Til slutt møtes vi på brygga og spiser pizza, sier Bente Gullhav.

Uten miniski

Når folk sier til Bente at de ikke har miniski, svarer hun at det ikke er noe problem. De bruker nemlig ikke miniski i Miniski-vm.

– Det ble litt skader og brudd faktisk det første året vi brukte miniski, så vi har kuttet det ut. Vi beholder navnet og kutter skiene, sier Bente Gullhav.

Selv om det ikke vil bli brukt ski, håper Bente fortsatt på snø til lørdagen.

– Noen av oppgavene er snørelaterte, men blir det ikke snø må jeg bare sette hode på skakke på fredagen, sier Bente Gullhav.

For alle over 18

Dette er et arrangement som alle kan bli med på så lenge de er over 18 år.

– Vi har hatt alt i fra 18 åringer til 65 åringer, så dette passer for alle. Folk har vært litt skeptiske til dette, men de som har vært med kommer nå år etter år, sier Bente Gullhav.

Ønsker flere

Det er fortsatt mange ledige plasser for de som ønsker å bli med på moroa. Bente ønsker så mange som mulig, så det er bare å kontakte henne for påmelding.

– Folk må komme seg ut og bli med på det som skjer i byen. Det er moro og det å bli kjent med flere mennesker er bare gøy, avslutter Bente Gullhav.

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny