Ingeborg Johanne A. Krabbesund sammen med datteren Anna Constanse.

Hver mandag og onsdag mellom klokken ti og ett er det Åpen barnehage i første etasje på Menighetshuset på Frydendal.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Åpen barnehage er et sted alle med små barn kan komme. Her er det hyggelig for både foreldrene og barna.

– Dette er ikke en barnehage der du leverer barnet og går, foreldrene blir også med på moroa. Det er veldig sosialt for foreldrene, og barna får lekt og kost seg, sier Laila Stensvold som er styrer og pedagogisk leder i Åpen barnehage.

Sosialt for store og små

Ingeborg Johanne A. Krabbesund kjører fra Laget sammen med datteren Anna Constanse for å bli med på Åpen barnehage. De syntes dette er et kjempetilbud.

– Det er veldig hyggelig for både foreldre og barn. Vi foreldre drikker litt kaffe og snakker med hverandre, mens ungene får sosialisert seg litt med andre barn før de begynner i vanlig barnehage, sier Ingeborg Johanne A. Krabbesund.

En fin overgang

Åpen barnehage er en flott måte for barna å bli vant med nye leker og ansikter før de skal i vanlig barnehage.

– Når barnet begynner i barnehage med fremmende voksne og barn, så går det to – tre dager før mor eller far forsvinner. Med Åpen barnehage blir det en fin overgang når foreldrene kan være med, sier Ingeborg Johanne A. Krabbesund.

Moro med babysang

På mandager er det babysang for de aller minste. Dette er noe babyene liker godt.

– Da har vi et teppe på gulvet der barna ligger og så sitter foreldrene rundt og synger noen faste sanger. Ungene kjenner igjen sangene, smiler og er veldig med, sier Laila Stensvold.

Plass til flere

Det er Risør menighet som eier og driver Åpen barnehage. Det er ingen binding så du kan komme og gå som det passer deg. Laila håper på at enda flere vil bli med.

– Det er alltid plass til flere. I dag var vi tretten – fjorten barn til sammen. Det er veldig hyggelig om vi fyller opp og det kommer flere, avslutter Laila Stensvold.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny