I løpet av syv uker, besøker Norges Handelshøyskole (NHH) 250 videregående skoler fra Mandal i sør til Alta i nord. Neste uke besøker de Risør videregående skole.

NHH rekrutterer VGS-elever fra Risør

NHH-student Jorid Sofie Strandberg reiser neste uke til Risør for å rekruttere elever til NHH, og gi dem råd om høyere utdanning og studiemulighetene som finnes i Bergen.

– Jeg var selv usikker, da jeg var elev og skulle søke høyere utdanning. Jeg vurderte arkitekt-, lege- og økonomistudiet. Valget falt på NHH, fordi jobbmulighetene er så mange! Jeg gleder meg til å møte unge lovende elever fra Risør, og forhåpentligvis hjelpe dem til å føle seg tryggere i deres valg av høyere utdanning, sier NHH-student Jorid Sofie Strandberg.

Prorektor for utdanning Linda Nøstbakken ved NHH, understreker viktigheten av å være tilstede på skolene.

– Arbeidslivet er i endring, og desto viktigere er det da å ta et riktig utdanningsvalg som sikrer fremtidig arbeid. 98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant jobb like etter studiene, blant annet fordi de har fått en utdanning som gir kompetanse om økonomi, teknologi og mennesker – akkurat det næringslivet etterspør, sier Nøstbakken.

NHH tilbringer en uke på turné i Aust-Agder.

– Det er mye spennende som skjer i denne regionen. Det er viktig for NHH å være tilstede her, fordi elevene er læringsvillige og mange har sterke faglige resultater. Med en utdanning fra NHH, kan de bidra til å utvikle Risør og resten av fylket videre, sier prorektoren.