Fredag første februar får Risør Jazzklubb besøk av et band med nærmest legendestatus i jazzkretsen. Det er nemlig trioen Jøkleba som kommer.

Tekst: Marcus Aanonsen

Helt fra starten i 1990 etablerte Jøkleba seg som et av de mest spektakulære, uforutsigbare, kreative og nyskapende bandene på den skandinaviske jazzscenen.

– Musikerne har gjennom alle disse årene markert seg i norsk og internasjonal jazz, både i denne trioen og hver for seg som sterke, kreative krefter med personlig musikalsk identitet, skriver Sørnorsk jazzsenter i pressmelding til Irisør.

Blir spennende

For 26-27 år siden hørte Martin Aanonsen trioen for første gang. Han husker ikke så mye av det annet en at det var en veldig spennende trio.

– De har utvikla musikken litt siden den gang, så jeg vet ikke helt hva jeg går til. Det blir jazz fra de ypperste norske musikerne, sier Martin Aanonsen.

Noe for seg selv

Dette blir ikke som en vanlig jazzkonsert. Martin tror at spesielt jazzelskerne vil ha ekstra glede av denne konserten.

– Det er ikke tradisjonell jazz de kommer med. Det er jo en trio med en trommeslager, en pianist og en på trompet. De har sin egen stil, sier Martin Aanonsen.

Vinterjazz 2019

Vinterjazz er en tidagers landsomfattende markering av jazz i hele landet i regi av Norsk jazzforum hvor formålet er å vise det gode og varierte konserttilbudet jazzklubbene står for året rundt.

I perioden 24. januar til 3. februar er Jøkleba på turne til jazzklubbene i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter.

– En stor begivenhet for jazzmiljøet i regionen.

 

 

 

 

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny