Før Nora Vanessa Hidle flyttet til Risør i november, arrangerte hun årlig isbading på Hemnesøya. Nå tar hun med tradisjonen til Risør.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Lørdag er dagen det blir isbading på Flisvika. Dette blir arrangert av Nora og verdensmesteren i isbading Trygve Bauge, som også er leder i Norsk isbade Klubb.

– Dette er for alle med grei helse. Du kan bli medlem i klubben og få diplom for å ha isbadet om du er i vannet 30 sekunder og med hue under i tre sekunder. Det er Trygve som vil dele ut diplomene, sier Nora Vanessa Hidle.

Badstue og vegetarsuppe

Det vil ikke kun bli et raskt bad også rett hjem igjen på lørdagen. Nora og Norsk isbade Klubb gjør litt mer ut av det.

– Fra klokken tolv er badstueteltet åpent. De som er medlem av klubben får benytte den gratis. Så tenker vi at vi felles går ut i vannet klokken ett, og så blir det servert vegetarsuppe etter badingen, sier Nora Vanessa Hidle.

Få et kick

Det er et skikkelig kick å isbade. Flere har også fått masse energi og gått ut i vannet flere ganger når Nora har arrangert tidligere.

– Spesielt kick får man når man tar hue under vannet. Som Trygve Bauge pleier å si: Når du dukker under vannet forsvinner alle bekymringer. Da er du bare i øyeblikket og når du kommer opp er du avslappet i flere dager etterpå. Det er veldig stressforløsende, sier Nora Vanessa Hidle.

Viktig å forberede seg

Det er ikke lurt å møte opp på isbading helt uforberedt. Da kan det fort bli en ekstra ubehagelig dukkert.

– Man burde ta varme og kalde dusjer før man møter opp. Da er det ikke snakk om en rask lunka dusj, men iskaldt vann over hele kroppen. Så går du frem og tilbake med varmt og kaldt vann for at huden skal være klar for det iskalde vannet i sjøen, sier Nora Vanessa Hidle.

Det også viktig å ta med seg riktig klær når du skal på isbading. Å ha med ullsokker man kan bade i er helt nødvendig.

– Det er viktig å ha med ulltøy og varme klær til å ta på etter badingen. Også er det lurt å ha store klær med. Ikke lett å dra på seg trange bukser og gensere med iskalde fingre, sier Nora Vanessa Hidle.

Bli med

Det var veldig opplagt for Nora at hun skulle ta med tradisjonen til Risør med de mulighetene som var her. Hun håper på at Risørfolket vil bli med på moroa.

– Jeg anbefaler også alle som tenker å komme kun for å se på å ta med badetøy. Kanskje det frister når du ser andre gjør det, avslutter Nora Vanessa Hidle.