Festivalsjef Eirik Raude og kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland.

Det er litt over fire og en halv måned til Risør Kammermusikkfest spiller opp for fullt. I dag åpnet billettsalget.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto

Kunstnerisk leder for året er Marianne Beate Kielland. Hun lover «guddommelig musikk i kammermusikkformat – med ekstraordinære musikere». Festivalsjef Eirik Raude mener det er ord den kunstneriske lederen kan stå inne for.

– Absolutt! For kammermusikkelskere er dette guddommelig musikk. Hun har vært utrolig bra på det å sette sammen et godt program gjennom å utnytte sitt store kontaktnett, forteller Raude.

Rolig men spent

På spørsmål om hvordan pulsen er når billettsalget skal gi de første indikasjoner på om også publikum liker programmet, er svaret fra Raude litt vanskelig å tolke.

– Jeg er rolig men spent. Går det an å være det forresten, spør han med en lett latter.

For billettsalget er naturlig nok en viktig inntektskilde for Risør Kammermusikkfest.

– Det er klart vi er spente på hvordan billettsalget går, konkluderer han.

Festivalsjefens anbefaling

Hva bør man så sikre seg av billetter allerede nå? Eirik Raude har en klar formening om hva som først blir utsolgt.

– Jeg tror det blir «Årstidene i Norden» på Risør rådhus. Både fordi rådhuset ikke er så stort og at dette er en spesiell konsert. De som kun har tenkt seg på ett arrangement under festivalen, velger nok denne.

Arrangement han sikter til inneholder både Vivaldis «De fire årstider» og sanger av Bellmann.

– Dette blir en konsertforestilling der vi lar sonettene møte sanger om årstidene her hjemme.

Litt mer om sommerens festival

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland har satt sammen et spennende program og det blir fokus på vokalmusikk denne sommeren. Kammermusikkformatet skal stå i sentrum og det blir alt fra barokk til samtidsmusikk med kjente og kjære komponister og verker på programmet.

En rekke verdensstjerner kommer til sommerens festival; sopranen Mari Eriksmoen, tenoren Michael Schade, barytonen Thomas E. Bauer, fiolinisten Eldbjørg Hemsing, cellisten Jan-Erik Gustafsson, trompetisten Tine Thing Helseth, oboisten Christoph Hartmann, klarinettisten Matthew Hunt, fagottisten Martin Kuuskmann samt en rekke andre toppmusikere. Barokkanerne, Engegårdkvartetten, Poing sammen med Maja S. K. Ratkje, Håkon Kornstad Trio og Susanna kan du også oppleve.

På årets store utendørskonsert på Stangholmen er det Kristiansand symfoniorkester  sammen med Mari Eriksmoen, Marianne Beate Kielland, Michael Schade og Thomas E. Bauer som fremfører høydepunkter fra operaverdenen. Konserten ledes av dirigenten Rune Bergmann som for tiden gjør stor suksess i inn- og utland.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny