Etter litt startutfordringer er undervarmen på Kjempesteinsmyra nå i gang for fullt. Det gir gode forhold til Risør FKs mange spillere.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Risør Fotballklubb

Ute på Kjempesteinsmyra holder en gjeng spillere på med å flytte et mål inn på banen. For selv om snøen har lagd snø- og isproblemer rundt om i byen, er spilleforholdene på kunstgresset i ferd med å bli optimale.

– Varmen er nå på vei til å fjerne telen i bakken. Når «paden» under blir varmet opp, kommer banen til å bli god og myk, forteller leder Christian Axelsen i Risør Fotballklubb fornøyd.

Kamper til uken

Det er nemlig det siste lille laget med snø samt telen som undervarmen skal gjøre noe med. Ved store snøfall må det fortsatt måkes for å få fram det grønne underlaget.

– Vi har fått måkt, men skal fjerne litt mer snø rundt sidelinjen. Da vil alt stå ferdig, slik at vi kan begynne å spille kamper til uken.

Det hele er litt forsinket, da man måtte reparere et hull i et rør som førte til at man ikke fikk opp trykket på varmen.

– Cornerflagget ble boret litt for langt ned og lagde hull. Nå er feilen rettet, og videre skal vi ha undervarmen helt til våren kommer, sier Axelsen.

Inviterer Tvedestrand

Det er allerede stor aktivitet på kunstgresset, og Axelsen ønsker at også andre skal nyte godt av dette. Skolene kan bruke kunstgresset både til gym og friminutt. I tillegg håper fotballederen at det blir besøk fra en god nabo.

– Jeg har invitert Tvedestrand til å bruke banen. De hjalp Risør FK da vi på slutten av 20-tallet og begynnelsen av 30-tallet ikke hadde egen bane. Det er viktig at vi som ønsker å gå foran her i øst inviterer flere med. Vi vil også tjene på dette på sikt, da flere vil starte hos oss om de sliter med lag selv.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro