I september i fjor ytret eierne av veteranredningsskøyta «Aril» at de godt kunne tenke seg en invitasjon til Trebåtfestivalen. Nå er deltakelsen i boks.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

«Aril» var redningsskøyte i Risør fram til 1997, og kom på hjembesøk til Risør sammen med RS-76 «G. Unger Vetlesen» etter et veteranredningsskøytetreff i september.

– Det var gjennom artikkelen hos iRisør.no vi kom i kontakt i fjor, og mandag denne uken bekreftet de at begge båtene kommer til årets trebåtfestival, sier leder Kari-Anne Røisland i Risør Trebåtfestival.

Viktig bidrag

Det er Gerd og Torbjørn Børslid som eier «Aril», og til vanlig ligger den til kai i Lillesand. Røisland synes det er både morsomt og viktig å få vetranredningsskøyta på besøk.

– Det er veldig viktig fordi vi har alltid hatt og har fortsatt et godt samarbeid med Redningsselskapet. Vi har besøk av de eldste og første skøytene, bygget i tre. Nå får vi besøk av disse to som representerer en noe nyere men allikevel verneverdig generasjon. Og så har vi alltid Inge Stensland og Uni Kragerø hos oss, som er de mest moderne skøytene som er i drift i dag.

Det at man får besøk av disse båtene er imidlertid ikke det eneste som skjer i samarbeidet med Redningsselskapet.

– I tillegg skal vi, sammen med Arendal Redningsselskap, igjen hedre de som har mistet livet på sjøen. Vi skal også ha Eliasbåten for barna.

Er i rute

Årets trebåtfestival arrangeres 1. – 3. august og påmeldingen for de som skal delta har åpent.

– Det siger på med båter i samme takt som i fjor. Jeg snakker med båteiere og utstillere hver dag, sier Røisland.

Innen kort tid vil hun få vite om Alta, Børøysund og Svanen kommer i år også.

– Alta og Børøysund er store, viktige skip som representerer mye av kystens historie. Hawila har også meldt sin ankomst. Den er dansk, er helt spesiell og er bygget på Moen for over 80 år siden, sier Kari-Anne Røisland.

«Aril» var på hjemmebesøk i den hvite by

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro