Søndag er det klart for den tradisjonelle årsfesten til Risør Skolemusikkorps i Risørhuset. Dit håper Therese Slangsvold mange kommer.

Tekst: Tore Myrberg   Arkivfoto

Mye står på programmet for de som ønsker et lite avbrudd fra hverdag og snø. Her blir det musikk, stjerner og medaljer.

– Dette er en konsert hvor vi viser hva vi har øvet på i vinter. Musikantene er selv med å velge stykker sammen med dirigent Eirik Dørsdal. Det blir både kjente korpsstykker og filmmusikk. I tillegg stiller hovedkorpset i uniform, og det er utdeling av stjerner og medaljer, sier Therese Slangsvold til iRisør.no.

Første gang på scene

Når det gjelder første og andre års aspiranter, stiller de i finstasen for å spille de har øvet på.

– Aspirantene kommer rett fra det årlige seminaret på Hope. For noen av dem er dette første gangen de spiller fra en scene. Men, Tonje fra Kulturskolen og aspirantdirigent Rune Hansen veileder dem trygt igjennom.

Og det ligger mange timer øving bak en konsert som årsfesten.

– Det er ukentlige øvelser hvor musikantene er flinke til å stille opp. I tillegg kommer seminarer med intensiv spilling. Hovedkorpset var på Vegårshei forrige helg.

Håper på godt besøk

Slangsvold synes det er fint at man kan holde årsfesten i Risørhuset. Det er med å gi både musikanter og publikum en spesiell opplevelse.

– Et korps er stort, det er mange musikanter og instrumentene trenger en del plass. Det er det på Risørhuset. I tillegg er det plass til mange tilhørere, og vi ønsker alle velkommen til gratiskonsert.

Til vanlig er det mest foreldre, søsken og besteforeldre som kommer på årsfesten, men Slangsvold understreker at dette er åpent for alle.

– Det er alltid en del faste som kommer, og det setter vi veldig pris på. I tillegg er det noen som blir spesielt invitert, slik som æresmedlemmer. Men, det er plass til mange, så det er bare å komme. Og det er jo morsdag denne søndagen, så hvorfor ikke ta med mor på konsert, avslutter Therese Slangsvold.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny