August Hauge Smevold kom langt med tuba-spillingen sin i fjor. I år er han med som arrangør.

Lørdag er det klart for den lokale utgaven av Ung Kultur Møtes, eller UKM som det også kalles. Der blir det et spredt spekter av opptredener.

Tekst: Tore Myrberg

UKM er et arrangement av og for ungdommene. Det som skjer i Risør om et par dager, samler hele østregionen på scenen. Det betyr at mange ungdom skal i aksjon i løpet av lørdagen.

– Det er såpass mange innslag at det hele vil vare ca. en time. Det tenker jeg er helt perfekt. Dessuten er det veldig variert program, forteller kulturhusleder Elen Lauvhjell.

Mest sosialt

Fjorårets UKM i Risør var en stor suksess som hvor deltakere kom seg helt videre til landsfinalen i Trondheim. Lauvhjell er likevel nøye på å understreke at UKM ikke har konkurranseelementet som det viktigste.

– UKM har forsøkt å skygge unna konkurransebiten, så det er det sosiale som er viktig. Men, det føles nok likevel som en konkurranse siden det er et fagpanel som skal bedømme.

For mange er nok uansett det viktigste at man får prøvd seg på en stor scene hvor alt er skikkelig tilrettelagt.

– En stor gjeng er på plass allerede klokken 09 lørdag morgen får å få på plass alt som trengs. Og siden det er to dansepartier, har vi allerede lagt på plass dansemattene.

Åpent for alle

Også for de som skal opptre blir det en lang dag. Før selve UKM-arrangementet klokken 17, er det mye de skal igjennom.

– Det er både tekniske prøver hele dagen, og ikke minst en generalprøve før det er rett på selve showet, sier Lauvhjell.

Av en eller annen grunn er deltakerne i år sentrert til Risør og Tvedestrand.

– Det er mange forventningsfulle ungdommer som har meldt seg, og jeg håper dette gjør at vi også trekker publikum fra Tvedestrand. Også er jo det hele gratis.

Her kan du se bildeserien fra i fjor:

Helstøpt show da ungdommene inntok Risørhuset

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny